undefined

Chemotherapie huisdier

Het is natuurlijk ontzettend schrikken als uw huisdier kanker blijkt te hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere manieren om dit te behandelen. Chemotherapie is daar 1 van. Het doel is vaak eerst om de kwaliteit van het leven van uw maatje stabiel te houden en uiteindelijk te verbeteren. Overleg altijd met uw dierenarts wat de mogelijkheden zijn.

Wat betekent chemotherapie voor uw huisdier?

Als duidelijk is dat uw hond of kat kanker heeft en dat chemotherapie de beste manier is om dit te behandelen, zal de dierenarts vaak eerst klinisch onderzoek doen. Er wordt dan meestal bloedonderzoek gedaan om bijvoorbeeld te kijken hoe de nieren, lever en het beenmerg reageert op de behandeling. Ook wordt er regelmatig na het toedienen van de medicatie weer bloedonderzoek gedaan, om de gezondheid van uw viervoeter te blijven controleren. Op basis van de uitslag wordt er meer of minder medicijnen toegediend of de therapie aangepast.

De chemotherapie kan in de vorm van een injectie worden gegeven, maar het kan ook door het geven van een speciaal tablet. Uw hond of kat kan last krijgen van misselijkheid, verminderde eetlust of braken. Gelukkig hebben dieren vaak minder last van chemotherapie dan mensen, dus dat is een klein lichtpuntje.

Kosten chemotherapie voor uw huisdier

Het verschilt per dierenarts of -kliniek wat de kosten zijn van chemotherapie voor uw hond of kat. Over het algemeen kunt u rekening houden met een bedrag tussen de € 100 en € 3.000. De kosten lopen ontzettend uiteen, omdat niet voor ieder soort kanker dezelfde behandeling wordt toegepast.

Vergoeding chemotherapie voor uw huisdier

De Dieren­verzekering van InShared heeft de aanvullende module ‘Behandeling van kanker’. Daarmee worden de medische kosten van chemotherapie tot maximaal € 2.000 per jaar vergoedt. Dit geldt ook voor de kosten van ondersteunende behandelingen. Denk aan kosten voor bloedonderzoek, narcose, bewaking en medicatie. Die moeten dan wel onderdeel zijn van een behandeling tegen kanker. Verder vergoeden wij de behandeling alleen als deze echt nodig is.

Eigen bijdrage bij vergoeding chemotherapie

Bij InShared zijn de kosten voor chemotherapie verzekerd onder de aanvullende module ‘Behandeling van kanker’. U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat is enorm belangrijk, zeker als ze ziek zijn. Dan is het fijn om een dierenverzekering te hebben. Want daarmee voorkomt u vaak een fikse rekening. Benieuwd wat er allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken gelijk uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?