undefined

Behandeling van kanker bij een huisdier

Een gek knobbeltje, veel gewichtsverlies of wonden die niet genezen: het kan dan zo maar zijn dat uw huisdier kanker heeft. Cellen met een afwijking gaan zich dan ongeremd delen en vormen een tumor. Met de dekking Behandeling van kanker bij de Dierenverzekering zijn kosten om uw huisdier te helpen tot maximaal € 2.000 per jaar verzekerd.

Wat betekent een behandeling voor kanker voor uw huisdier?

Omdat onze huisdieren steeds ouder worden, komt de diagnose kanker helaas steeds vaker voor. De behandeling van kanker bij uw huisdier hangt af van verschillende zaken. Zoals de leeftijd, gewicht en hoe gezond uw huisdier verder is. Ook ligt het er aan om welke soort kanker het gaat, of de tumor goed- of kwaadaardig is en of er uitzaaingen zijn.

Als daar een goed beeld van is, kijkt de dierenarts wat de beste behandeling is voor uw hond of kat. Een operatie is 1 manier om een tumor te verwijderen. In sommige gevallen kan beter chemotherapie of radiotherapie ingezet worden. Vaak hebben dieren minder last van een behandeling van kanker dan mensen, dus dat is een voordeel. Maar uw huisdier kan wel last krijgen van misselijkheid of moeheid. Dit zal uw dierenarts allemaal met u bespreken. Heeft u nog specifieke vragen over de behandeling van kanker bij uw huisdier? Bespreek die dan ook met uw dierenarts.

Kosten behandeling kanker bij een huisdier

Omdat er voor verschillende behandelingen van kanker kan worden gekozen, is het lastig om het volledige kostenplaatje voor u te schetsen. Ook verschilt het per dierenarts- of kliniek wat de kosten van zo’n behandeling zijn. Bij chemotherapie moet u uitgaan van een bedrag tussen de € 100 en € 3.000. Bij radiotherapie ligt dit tussen de € 1.000 en € 3.000. Als u de precieze kosten wil weten voor de behandeling van kanker bij uw huisdier, neem dan contact op met uw dierenarts.

Vergoeding behandeling kanker voor uw huisdier

Met onze aanvullende module Behandeling van kanker bent u tot maximaal € 2.000 per jaar verzekerd voor de medische kosten van behandeling van kanker bij uw hond of kat. Denk aan kosten voor bloedonderzoek, narcose, bewaking en medicatie. Wel is het zo dat wij alleen de behandeling vergoeden als deze echt nodig is. De specialist die uw huisdier behandelt, bepaalt of dat zo is.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?