Vergelijken Opstalverzekering

Wat is de waarde van mijn inboedel?

De inboedelwaarde is de nieuwwaarde van alle spullen in uw huis. Veel verzekeraars bepalen de waarde van uw inboedel en de hoogte van uw premie door u een inventarislijst of de inboedelwaardemeter in te laten vullen. Bij InShared werkt het net even anders.

Hoe werkt een inboedelwaardemeter?

Bij de meeste verzekeraars moet u een inboedelwaardemeter invullen als u een inboedelverzekering wilt afsluiten. Dat is een formulier met een hele rij vragen over uw leefsituatie en uw spullen. Elk antwoord staat voor een bepaald aantal punten en na een berekening komt daar een inboedelwaarde uit. Op die waarde baseert de verzekeraar uw premie. Benieuwd naar de waarde van uw inboedel? Hier kunt hem zelf berekenen. Bij InShared werken we helemaal niet met inboedelwaardemeters.

Geen inboedelwaardemeters bij InShared

Bij InShared werken we niet met inventarislijsten van uw inboedel of een inboedelwaardemeter. Iedereen is bij ons voor een onbepaald totaalbedrag verzekerd. In de voorwaarden staat hoe dat precies werkt. Wel zo makkelijk en eerlijk. Bovendien vergeten veel mensen de waarde af en toe aan te passen en als er dan echt iets gebeurt, zijn ze vaak onderverzekerd. Dat vinden wij niet eerlijk. En dus verzekeren we iedereen liever (te) ruim met onze Inboedelverzekering.

Hoe bepalen jullie de vergoeding?

U meldt uw schade online en zo krijgen wij een goed beeld van wat er precies gebeurd is en de hoogte van de schade. Soms is daar een expert bij nodig, waar u meteen online een afspraak mee kunt maken.

De waarde van Spullen is altijd de nieuwwaarde als ze minder dan 1 jaar oud zijn. Zijn uw spullen tussen de 1 en 6 jaar oud, dan krijgt u de nieuwwaarde als de spullen in de tussentijd niet meer dan 60% in waarde zijn gedaald. Voor bijvoorbeeld kunst, computerapparatuur en sieraden is er wel een maximum vergoeding:

Antiek, kunst en verzamelingentot €35.000
Foto, video, audio en computerapparatuurtot €20.000
Sieradentot € 6.000 (€ 8.000 met onze Compleetdekking)
Spullen in garage, schuur of andere opslagruimte in Nederlandtot €10.000

In dit overzicht ziet u precies hoe we de waarde van uw beschadigde spullen bepalen:
Afschrijvingslijst

Bereken nu uw premie