Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij InShared

Inboedel en Aansprakelijkheids­verzekering

Een bijzonder schilderij, uw smartphone of de koelkast. Natuurlijk bent u op al uw spullen even zuinig. Om alles zo goed mogelijk te verzekeren, zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar.

Het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheids­verzekering

Er zijn ontzettend veel verzekeringen, daarom is het soms lastig om ze uit elkaar te houden. Geen idee wat het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering is? Deze uitleg maakt het hopelijk duidelijker:

Wat is een inboedelverzekering?

Eigen haard is goud waard. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw huis verzekerd tegen schade door brand, diefstal, storm en water. Het moeten dan wel spullen zijn die ‘los’ in uw huis staan en die u dus kunt verhuizen. Denk aan de bank, koelkast of uw sieraden.

Alles wat vastzit aan uw huis, valt onder een opstalverzekering.

Wat is een aansprakelijkheids­verzekering?

Als u per ongeluk iets stuk maakt van een ander, is dat natuurlijk heel vervelend. Gelukkig is er met een aansprakelijkheidsverzekering geen man overboord. De schade die u aan anderen toebrengt, is namelijk goed verzekerd. Het gaat hierbij niet alleen om de spullen van anderen. Stel dat u per ongeluk een voetbal tegen iemands hoofd schiet en daarmee een neus breekt, wordt dat ook vergoed.

Goed om te weten: met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u niet de schade die iemand anders maakt laten vergoeden. Als iemand iets van u stuk maakt, dan moet die persoon op zijn eigen aansprakelijkheidsverzekering beroep doen.

Voor welke bedragen ben ik verzekerd met onze Inboedel­verzekering?

U moet er natuurlijk niet aan denken dat in geval van schade uw spullen niet volledig vergoed worden. Dat begrijpen we helemaal. Daarom is uw inboedel bij InShared nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor een aantal spullen een maximum bedrag. Denk aan sieraden (€6.000 of € 8.000 met onze Compleetdekking), geld (€1.250) en computerapparatuur (€20.000).

Alles tot in detail weten? Kijk dan in onze voorwaarden. Hoe wij de waarde berekenen van uw inboedel, leest u hier.

Voor welke bedragen ben ik verzekerd met de Aansprakelijkheids­verzekering van InShared?

Geen zorgen, we weten dat u heel voorzichtig bent. Maar als er toch iets misgaat, bent u met de Aansprakelijkheidsverzekering verzekerd voor schade tot maximaal €1.500.000. Benieuwd naar de details? Die leest u in onze voorwaarden.

Zijn een inboedelverzekering en aansprakelijkheids­verzekering verplicht?

Goede vraag. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om er één af te sluiten. Schade in huis komt vaak voor en zorgt al snel voor een torenhoge rekening. Met een inboedelverzekering hoeft u zich over deze kosten niet druk te maken. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, is het wel een fijn idee om deze verzekering te hebben.

De Jaarbeloning van InShared

Zijn we allemaal extra voorzichtig geweest? Dan houden we geld over in onze schadepot en krijgt u geld terug. Tada, onze Jaarbeloning! Hoe het precies werkt, leest u hier.

Dus, ziet u deze verzekeringen bij InShared wel zitten? Bereken dan uw premie voor de Inboedelverzekering en voor de Aansprakelijkheidsverzekering.

Een inboedelverzekering en aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering zijn dus geen overbodige luxe. Sluit u bij InShared een Inboedelverzekering af? Dan kunt u gelijk kiezen voor een Aansprakelijkheidsverzekering. Dat komt tevoorschijn bij het onderdeel ‘Dekking & Premie’. Op deze pagina kunt u trouwens al onze verzekeringen terugvinden. Dus ook de Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering.

Bij InShared kunt u dagelijks een verzekering afsluiten, aanpassen en beëindigen. Wij doen dus niet aan alles-in-1-pakketten.