Inboedel verzekeren tijdens verhuizing

Is mijn inboedel tijdens een verhuizing verzekerd?

Tijdens een verhuizing kan uw inboedel gemakkelijk beschadigen. Gelukkig zijn spullen voor, tijdens en na uw verhuizing gewoon verzekerd met een inboedelverzekering. Zo kan u met een gerust hart verhuizen.

Verhuizen is al stressvol genoeg...

Een nieuwe woning is leuk, maar het verhuizen zelf vaak een stuk minder. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat uw inboedelverzekering op orde is voordat u gaat verhuizen. Neem hier dan ook even goed de tijd voor, want het kan een hoop kopzorgen schelen.

Dekking inboedelverzekering tijdens verhuizing

Tijdens uw verhuizing is uw inboedel, zowel op uw oude als uw nieuwe adres, verzekerd volgens de standaardvoorwaarden van de Inboedelverzekering. Ook voor schade tijdens het vervoeren van uw inboedel bent u verzekerd. Tenzij de schade te verhalen is op de vervoerder.

Wat moet ik regelen als ik ga verhuizen?

Als u weet wanneer u gaat verhuizen, neemt u contact op met uw verzekeraar. Geef door op welke datum u van plan bent te verhuizen en wat uw nieuwe adres zal worden. Zo kan uw inboedelverzekering goed overgezet worden naar uw nieuwe woning en zijn uw spullen goed beschermd.

Voordeel van erkende verhuizers

Tijdens een verhuizing kan er altijd wat mis gaan. Wij raden u dan ook aan om een erkend verhuisbedrijf in te schakelen. Erkende verhuizers geven garantie tijdens uw verhuizing voor schade aan en verlies van uw inboedel door hun schuld.

Ingangsdatum inboedelverzekering op het nieuwe adres

Als uw verzekeraar op de hoogte is van uw verhuizing, zal uw inboedelverzekering op uw nieuwe adres ingaan op de door u opgegeven verhuisdatum. Loopt het allemaal niet zo als gepland? Geen paniek, vaak zit er een overlappingsperiode tussen een inboedelverzekering op het oude en het nieuwe adres. Zo kan u op uw eigen tempo verhuizen.

Waarom wijkt de premie af sinds de verhuizing?

U verhuist meestal niet naar precies eenzelfde soort huis. Dus kan het zijn dat de specificaties van uw nieuwe huis invloed hebben op uw premie, bijvoorbeeld als uw nieuwe huis een rieten dak heeft. Dat is schadegevoeliger dan dakpannen en daarom is de premie van uw opstalverzekering dan vaak iets hoger. U verhuist van een huis met dakpannen naar een huis met een rieten dak.

Bereken nu uw premie