Studenten inboedelverzekering bij InShare

Studenten inboedelverzekering

Studenten hebben veel aan hun hoofd. Ze zijn druk met leren, werken en oké, soms is het tijd voor een feestje. Een inboedelverzekering afsluiten is dan iets wat laag op de to-do list staat. Toch is het juist als student belangrijk om een goede Inboedelverzekering te hebben.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Alle spullen die verplaatst kunnen worden zonder daarmee het huis stuk te maken, vallen onder de inboedel. Denk aan een bank, televisie, kast, kleding en ga zo maar door. Schade die ontstaat door inbraak, lekkage en brand worden dan ook met een inboedelverzekering vergoed. Zit iets vast, zoals een leiding of het behang? Dan valt het onder de opstalverzekering.

Inboedel of opstal?

Soms is het de vraag of iets onder inboedel of opstal valt. Denk aan de koelkast en de airconditioning. Bij InShared houden we het graag simpel. Deze apparaten vallen onder de Inboedelverzekering. Tenzij het gaat om ingebouwde apparaten. In dat geval wordt schade gedekt door de Opstalverzekering. Nieuwsgierig hoe het zit met andere spullen? Zoek het op in deze handige tabel.

Niet op slot = niet gedekt door Inboedelverzekering

Studentenhuizen zijn een paradijs voor inbrekers. Er zijn veel dure spullen die voor het oprapen liggen, zoals laptops, televisies en spelcomputers. En er wordt nogal eens vergeten om de deuren en ramen op slot te doen. Een inbreker wandelt dan bijna fluitend naar binnen. In zo’n geval is diefstal dubbel balen, want dan wordt het niet gedekt door een inboedelverzekering. De schade wordt alleen vergoed wanneer er sporen van inbraak zijn, zoals een ingeslagen ruit of een kapotte deur. Reden genoeg om altijd, maar dan ook echt altijd, de deur op slot te doen!

Kan ik als ouder een Inboedelverzekering afsluiten?

Lief dat u uw kind wilt helpen, maar u kunt geen Inboedelverzekering afsluiten voor uw kind. Alleen de persoon die de verzekering afsluit is verzekerd. Dus tenzij u bij dezelfde studentenwoning intrekt, moet de verzekering afgesloten worden op naam van uw kind en door uw kind zelf.

Extra dekkingen voor een studentenkamer

Naast onze Inboedelverzekering hebben we nog een aantal aanvullende dekkingen:

  • Mobiele elektronica. Smartphones en laptops zijn tegenwoordig onmisbaar, zeker in het studentenleven. Met deze dekking zijn zulke kostbaarheden overal ter wereld verzekerd. En ook nog eens tegen schade door vallen en stoten
  • Eigenaarsbelang en huurdersbelang. Veel geklust aan de studentenkamer? Uitbreiding en verbetering die u zelf heeft aangebracht vallen onder deze dekking
  • Glasverzekering. Gaat het glas stuk? U blijft niet in de kou zitten met deze dekking, want wij zorgen ervoor dat het glas snel weer gemaakt is

Voorkom schade met onze tips

Bij InShared delen we graag onze wijsheid. Eén van onze favoriete uitspraken is dan ook: voorkomen is beter dan genezen. Een aantal slimme tips om woonschade te voorkomen:

  • Hang een rookmelder op. Als er dan midden in de nacht iets in brand vliegt, is iedereen zo wakker en kan erger worden voorkomen
  • Controleer de sloten. Waar voldoet een goed slot aan? Sowieso heeft het een SKG keurmerk en is verzonken in de deur
  • Voorkom lekkage. Het is altijd goed om de watermeterstand in de gaten te houden en te weten waar de hoofdkraan zit

Meer tips? Speciaal voor studentenkamers schreven wij deze tips.

Waarom zou ik een Inboedelverzekering afsluiten bij InShared?

Bij InShared maken we verzekeren makkelijk. De voordelen op een rijtje:

  • Een lage premie
  • Nooit onderverzekerd
  • Een ruime dekking
  • Voorwaarden in begrijpelijke taal

Plus: hoe minder schade, hoe meer geld er overblijft. Dat geven we weer terug in de vorm van de Jaarbeloning.

En, ziet u het zitten? Bereken dan meteen uw premie.

Bereken nu uw premie