dekkingen van brommerverzekering

Verschillen WA en Allrisk bromfietsverzekering?

Met een WA verzekering voor uw brommer bent u alleen verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt. Met een Allrisk brommerverzekering is ook schade (door uw schuld) aan uw eigen brommer verzekerd. En dan is er ook nog de Beperkt Casco verzekering. Die zit tussen WA en Allrisk in.

Waarom is een brommerverzekering wettelijk verplicht?

In Nederland hebben we gezamenlijk besloten dat iedereen die met een brommer of scooter de weg op gaat, verplicht is om minimaal een WA brommerverzekering te hebben. Een WA verzekering dekt de schade die u anderen toebrengt. Een hele sociale verzekering dus. En heeft u zelf een keer schade door de ‘schuld’ van een ander? Dan draait u daar dus ook niet zelf voor op.

WA verzekering afsluiten

Staat het kenteken van de brommer op uw naam? Dan bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA brommerverzekering af te sluiten. Ook als u er zelf niet op rijdt. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u aan iemand anders toebrengt. Wilt u ook de schade aan uw eigen brommer verzekeren? Dan heeft u een allrisk brommerverzekering nodig. Of kies voor een Beperkt Casco brommerverzekering . Daarmee bent u ook gedekt tegen schade door o.a. diefstal, storm en brand, maar niet voor schade aan uw brommer door eigen schuld.

Bereken uw premie