Zo bent u slimmer dan dieven

| Door:

Zo bent u slimmer dan dieven

Uw navigatiesysteem, de splinternieuwe radio en uw tablet die per ongeluk nog op de achterbank ligt, zijn heel aantrekkelijk voor dieven. En helaas voorkomt u dit niet door de spullen uit het zicht te leggen. Maar wat werkt wel?

Elke 2 minuten breekt een dief een auto open, reden genoeg om extra maatregelen te treffen. Want naast uw waardevolle spullen altijd meenemen, zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen:

Tip 1: Wis alle sporen

Het dashboardkastje lijkt de perfecte opbergplaats voor uw navigatie. Het past precies en u loopt niet het risico dat u weer naar binnen moet omdat u het vergeten bent, 90% van de automobilisten kiest dit dan ook als handige opbergplek. Helaas zijn dieven hier ook van op de hoogte. Stop daarom uw navigatie standaard in uw tas of zak als u uit de auto stapt en wis alle sporen. Neem dus ook de houder en oplader van uw navigatiesysteem mee en gebruik een beetje glasreiniger om de afdruk van de zuignap te verwijderen.

Tip 2: Wees transparant

Als u duidelijk maakt dat er niets te stelen is uit uw auto, wordt ook minder snel de moeite genomen. Het staat misschien een beetje gek, maar laat het dashboardkastje gewoon openstaan. Ook de lege laadruimte hoeft u dus niet af te dekken.

Tip 3: Gebruik een tankdop met slot

Zelfs brandstof is aantrekkelijk voor dieven. Met een losse slang of via een elektrische vloeistofpomp wordt de brandstof uit de tank gehaald en in jerrycans meegenomen. Erg vervelend als u op het punt staat om te vertrekken en natuurlijk kostbaar. Er zijn tankdoppen te koop met een slot erin of met een extern hangslot, zo wordt de toegang tot de tank geblokkeerd.

Tip 4: Hang de inbraakflyer van InShared voor uw ruit

Net zoals mensen op de voordeur een foto hebben van hun hond met de tekst: ‘Hier waak ik’, zijn er ook stickers en kaarten voor uw auto. Bij het politiebureau kunt u een gele waarschuwingskaart halen met de tekst: ‘Let op, op advies van de politie heb ik geen waardevolle spullen in de auto. Of print onderstaande flyer uit en hang het voor de autoruit als u uitstapt. Zo weten dieven dat er niets van waarde in uw auto ligt. Handig!

Download hier de flyer

Bent u benieuwd hoe dieven denken?

Wij geven een kijkje in het brein van een dief

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer slimme tips >

Gerelateerde artikelen

we all benefit