Auto gestolen

Mijn auto is gestolen! Wat nu?

U begint met het melden van de diefstal bij de alarmcentrale en doet aangifte bij de politie. Heeft u een Beperkt Casco, Beperkt Casco EXTRA of Allrisk autoverzekering? Dan wordt uw schade gelukkig vergoed.

Schademelden

Om te beginnen belt u ons. Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar op nummer +31 (0)71 364 17 62. Wij regelen vervangend vervoer (als u een Beperkt Casco EXTRA of Allriskverzekering heeft) en geven uw gestolen auto op als vermist in het VOR (Vermiste Objecten Register) van de Stichting VBV. Daarmee kan uw auto sneller worden teruggevonden. U mag ook zelf aan het VOR doorgeven dat uw auto is verdwenen. Dit kan via www.stichtingvbv.nl. Ook kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de VOR-helpdesk. Het telefoonnummer is +31 (0)71 36 41 777.

20 dagen vindtijd

InShared neemt 20 dagen de tijd om uw auto te laten opsporen. Daarna krijgt u de schade vergoed als u een Beperkt Casco (EXTRA) of Allrisk autoverzekering heeft.

Vervangend vervoer

Als u een Beperkt Casco (EXTRA) of Allrisk autoverzekering heeft regelen we vervangend vervoer en als u wilt geven we uw auto op als vermist bij de stichting VBV.

Met een WA-verzekering

Helaas, diefstal is niet verzekerd bij een WA-verzekering.

Met een Beperkt Casco (EXTRA) verzekering

Met een Beperkt Casco of Beperkt Casco EXTRA autoverzekering krijgt u diefstal van uw auto vergoed, min uw eigen risico. Wij vergoeden u op basis van:

  • De aanschafwaarde tot 1 jaar na aankoop. Maar alleen als de auto bij aankoop jonger is dan 10 jaar. En gekocht is bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in personenauto's
  • De vervangingswaarde van de auto in alle andere gevallen:
    • Plus 10% extra bovenop de vervangingswaarde
    • Dit tot maximaal de prijs waarvoor u de auto hebt gekocht

Verder vergoeden wij ingebouwde accessoires, met een waarde van maximaal €3.000 (accessoires zijn extra spullen die niet bij het standaardmodel horen en later zijn ingebouwd of een elektrische laadkabel waarmee u de auto kunt opladen).

Als u een Allrisk autoverzekering heeft

Met een Allrisk autoverzekering krijgt u diefstal van uw auto volledig vergoed, min uw eigen risico. Wij vergoeden u op basis van:

  • De nieuwwaarde bij auto’s jonger dan 3 jaar, als u de eerste eigenaar bent
  • De aanschafwaarde bij tweedehands auto’s tot 3 jaar na aankoop, als de auto bij aankoop jonger is dan 6 jaar en gekocht is bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in personenauto's
  • De vervangingswaarde van de auto plus 10% extra in alle andere gevallen. Dit tot maximaal de aanschafwaarde
  • Een maximale vergoeding van €3.000 voor ingebouwde accessoires (accessoires zijn extra spullen die niet bij het standaardmodel horen en later zijn ingebouwd of een elektrische laadkabel waarmee u de auto kunt opladen)