Waarom winterbanden?

Zijn winterbanden nou echt nodig?

Met winterbanden heeft u meer grip op de weg bij slecht en koud weer. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zijn winterbanden geen overbodige luxe. Zo gaat u ook in de winter goed voorbereid de weg op.

Winterbanden zijn veiliger

Ja, winterbanden zijn echt nodig. Ze hebben een ander profiel en een andere rubbersamenstelling, waardoor ze meer grip op de weg hebben bij slecht en koud weer. En dat is dus veiliger. De voordelen van winterbanden op een rij:

  • U heeft meer grip op de weg
  • Kunt beter remmen op een glad wegdek
  • En loopt dus minder kans op schade
  • Bovendien zijn ze in veel (wintersport)landen verplicht

Winterbanden in de zomer

Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor de wegomstandigheden in de winter. In de zomer (als het wegdek droog is en de temperatuur hoger), hebben de banden geen positieve invloed op het rijgedrag. Integendeel, uw remweg is in de zomer langer op winterbanden dan op zomerbanden. Het is dus geen goed idee om met uw winterbanden ook in de zomer rond te rijden.

Welke winterbanden zijn het beste?

Het aanbod is groot. Elk jaar doet de Consumentenbond een winterbandentest, zodat u zelf kunt zien welke het beste bij uw auto passen.

Wat kosten winterbanden?

De kosten van een set winterbanden zijn vergelijkbaar met een set zomerbanden. Het is maar net welke maat, soort, merk en eventuele velgen u kiest. Best een uitgave, maar in de maanden dat u op uw winterbanden rijdt, slijten de zomerbanden niet. Dus al met al speelt u quitte.