Dekking bij stormschade

Wat dekt de Autoverzekering bij stormschade?

Met een WA-verzekering is de schade aan uw eigen auto nooit gedekt. Bij een allrisk autoverzekering wordt alle stormschade aan uw auto vergoed.

Schade door storm

Zware storm en slecht weer, het komt steeds vaker voor in ons land. Het zal je maar gebeuren, een boom op het dak van de auto. Maar bent u daar eigenlijk voor verzekerd? En wat is de dekking? Dat hangt af van het soort autoverzekering dat u heeft; WA, Beperkt Casco, Beperkt Casco EXTRA of Allrisk.

Als u alleen WA verzekerd bent

Helaas. Met een WA-verzekering is de schade aan uw eigen auto nooit gedekt. Ook niet als het hard gestormd heeft.

Met een Beperkt Casco (EXTRA) verzekering

Met een Beperkt Casco of Beperkt Casco EXTRA autoverzekering krijgt u alle stormschade aan uw auto vergoed, min uw eigen risico. Is uw auto total loss? Dan vergoeden wij u op basis van:

  • De aanschafwaarde tot 1 jaar na aankoop. Maar alleen als de auto bij aankoop jonger is dan 10 jaar. En gekocht is bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in personenauto's
  • De vervangingswaarde van de auto in alle andere gevallen:
    • Plus 10% extra bovenop de vervangingswaarde
    • Dit tot maximaal de prijs waarvoor u de auto hebt gekocht

Verder vergoeden wij ingebouwde accessoires, met een waarde van maximaal €3.000 (accessoires zijn extra spullen die niet bij het standaardmodel horen en later zijn ingebouwd of een elektrische laadkabel waarmee u de auto kunt opladen).

Als u een Allrisk autoverzekering heeft

Met een Allrisk autoverzekering krijgt u alle stormschade aan uw auto vergoed, min uw eigen risico. Wij vergoeden u op basis van:

  • De nieuwwaarde bij auto’s jonger dan 3 jaar, als u de eerste eigenaar bent
  • De aanschafwaarde bij tweedehands auto’s tot 3 jaar na aankoop, als de auto bij aankoop jonger is dan 6 jaar en gekocht is bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in personenauto's
  • De vervangingswaarde van de auto plus 10% extra in alle andere gevallen. Dit tot maximaal de aanschafwaarde
  • Een maximale vergoeding van €3.000 voor ingebouwde accessoires (accessoires zijn extra spullen die niet bij het standaardmodel horen en later zijn ingebouwd of een elektrische laadkabel waarmee u de auto kunt opladen)