Bliksem en opstalverzekering bij InShared

Bliksem en opstalverzekering

Het komt vaker voor dan u denkt: schade door blikseminslag. Dan bent u maar wat blij met een goede opstalverzekering. Zoals die van InShared. Bij ons bent u namelijk nooit onderverzekerd.

Help, blikseminslag!

Tussen de donkere wolken verschijnt opeens een felle flits: bliksem. Zo’n 25 keer per jaar hebben we onweer in Nederland. Vaak gaat dat gepaard met een flinke regenbui en soms zelfs met hagel en storm. Geen wonder dat veel mensen niet blij worden van dit weer.

Wat dekt een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis (dus de muren en fundering), maar ook aan alles wat vastzit aan uw huis (denk aan de leidingen en cv-ketel). Schade door blikseminslag kan op 2 manieren voorkomen: de bliksem kan direct inslaan, zoals via uw schoorsteen. Of de bliksem slaat indirect in, bijvoorbeeld via de kabels in uw straat. Dat laatste noemen we inductie. Bij InShared maken we geen onderscheid tussen directe en indirecte blikseminslag. In beide gevallen bent u verzekerd tot de herbouwwaarde van uw huis. Wel zo’n fijn idee toch?

Bijgebouwen verzekeren

Als blikseminslag schade veroorzaakt aan uw schuur, garage of ander bijgebouw, dan is dat bij ons verzekerd tot maximaal €25.000. Wel moeten de bijgebouwen binnen een afstand van 500 meter tot uw huis staan.

En schade aan mijn spullen dan?

Slaat de bliksem in, dan blijft de schade vaak niet beperkt tot uw opstal. Met de Inboedelverzekering van InShared zijn ook de spullen in uw huis verzekerd bij blikseminslag. Denk aan een doorgebrande televisie of computer.

Welke dekkingen zijn handig?

Extra goed verzekerd zijn? Dan zijn de volgende dekkingen wat voor u:

  • Eigenaarsbelang en Huurdersbelang. Heeft u zelf uw koopappartement of huurwoning verbouwd? Met deze dekking zijn uitbreidingen en verbeteringen van uw (huur)huis meeverzekerd
  • Glasverzekering. Bliksem gaat vaak samen met flinke storm. Breekt hierdoor het glas van uw huis? Dan weet u met deze dekking zeker dat het snel weer gemaakt is
  • Mobiele elektronica. Mocht het onweer zorgen voor schade aan uw mobiele apparaten, dan bent u met deze dekking tenminste goed verzekerd. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland

Is er een eigen risico?

Kort gezegd: ja. Een eigen risico zorgt er namelijk voor dat wij de premie zo laag mogelijk kunnen houden. Bij schade door storm, hagelstenen, omvallen van bomen en andere voorwerpen is het eigen risico € 200.

Schade door bliksem voorkomen - 3 tips

Niets is zo veranderlijk als het weer. Blikseminslag kunt u dus helaas niet voorkomen. Wel kunt u de schade beperken door deze tips op te volgen:

  • Laat een bliksemafleider installeren. Een vrijstaande woning zonder hoge gebouwen eromheen wordt vaker geraakt door bliksem. Een bliksemafleider installeren, is daarom verstandig
  • Haal stekkers uit het stopcontact. Als in de buurt bliksem inslaat, kunnen uw aangesloten elektrische apparaten overspannen raken. Steek daar een stokje voor door de elektrische apparaten uit het stopcontact te halen als het een beetje rommelt in de lucht
  • Wacht met douchen en afwassen. Hoewel de kans klein is, kan stroom zich via de leidingen verplaatsen en een flinke schok geven. Even wachten dus!

Waarom zou ik een Opstalverzekering afsluiten bij InShared?

Bij InShared kunt u er donder op zeggen dat wij uw huis weer tiptop in orde maken. Dit zijn de voordelen van onze Opstalverzekering op een rij:

  • Unieke herbouwwaardegarantie (dus nooit onderverzekerd!)
  • Bijgebouwen zonder extra kosten meeverzekerd
  • Fijne dekkingen die u dagelijks kunt afsluiten
  • Geld terug met de Jaarbeloning

Blijft er na een jaar geld over in de schadepot? Dan geven wij dat terug aan onze klanten. Vinden we alleen maar logisch.

Dus, overtuigd? Bereken uw premie binnen 1 minuut en sluit vandaag nog uw verzekering af.

Bereken nu uw premie