Opstalverzekering huurwoning afsluiten bij InShared

Opstalverzekering huurwoning

Met een opstalverzekering is uw huis verzekerd voor schade door brand, storm of inbraak. Klinkt goed, maar is deze verzekering ook nodig als je een huurwoning hebt? Dat leggen wij graag uit.

Is een opstalverzekering verplicht bij een huurwoning?

Ziet u door alle verzekeringen het bos niet meer? Dan hebben wij goed nieuws: als u een woning huurt, heeft u in principe genoeg aan een inboedelverzekering en hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering is voor een huurwoning dus niet verplicht. De eigenaar van het appartement of de woning die u huurt, is namelijk verantwoordelijk voor de schade hieraan en moet dan ook een opstalverzekering afsluiten. Duidelijk toch?

Maar zijn een inboedelverzekering en opstalverzekering niet hetzelfde

De inboedel- en opstalverzekering worden vaak door elkaar gehaald. Logisch, want het gaat bij beiden om het verzekeren van uw huis. Het grote verschil zit hem in wat er precies verzekerd is. Met een opstalverzekering zijn de spullen verzekerd die echt vastzitten aan uw huis, zoals de schuur en de regenpijp. De spullen die in uw huis staan, zoals de bank en de televisie, vallen onder de inboedelverzekering. Een handig ezelsbruggetje om dit te onthouden: zijn de spullen te verhuizen? Dan kunt u ze verzekeren met een inboedelverzekering.

Huurwoning extra verzekeren met de Huurdersbelang­verzekering

Een nieuwe vloer in de woonkamer, een spiksplinternieuwe badkamer of zonnepanelen op het dak. Ook al is de woning niet van u, het kan toch fijn zijn om uw stulpje een upgrade te geven. Deze extra (luxe) verbeteringen die u aan uw huurwoning heeft gedaan, zijn alleen niet meeverzekerd in de opstalverzekering van de eigenaar. Vindt u het wel zo’n fijn idee om deze te verzekeren? Dan is het verstandig om een Huurdersbelangverzekering, af te sluiten. Alle extra verbeteringen aan uw huis zijn dan verzekerd tegen schade. Ook als het gaat om dingen die de vorige bewoner heeft aangebracht.

Ook uw mobiele apparaten verzekeren?

Sluit u een Inboedelverzekering bij ons af, dan kunt u kiezen voor de dekking Mobiele apparaten & extra kostbaarheden. Met deze handige dekking zijn kostbaarheden en mobiele apparaten in binnen- en buitenland verzekerd. Ideaal als u uw mobiele telefoon op straat laat vallen, als uw tablet van de bank kukelt of het scherm van uw laptop in 1001 stukjes breekt.

Is een glasverzekering voor een huurwoning nodig?

Met onze Glasverzekering kunt u de ramen en ruiten van uw (huur)woning verzekeren. Omdat glas onderdeel van de woning is, is deze verzekering het pakkie-an van de verhuurder. Wel is het slim om in het huurcontract te checken of glas echt verzekerd is door de verhuurder. Anders kunt u altijd zelf een Glasverzekering afsluiten.

Voorkom schade aan uw huurwoning

Schade voorkomen is altijd beter dan genezen, toch? Volg deze tips voor een huis zonder schade:

  • Zorg voor veilige sloten. Voor inbrekers is het vaak kinderspel om een huis binnen te komen. Steek daar een stokje voor door betere sloten te kopen. Deze checklist vertelt u precies waar een veilig slot aan moet voldoen
  • Maak het filter van de wasmachine en wasdroger schoon. Ongemerkt hoopt er zich een laagje stof op in de wasmachine en droger. Komt dit in contact met de verwarmingselementen, dan is de kans op brand groot. Maak deze filters daarom na iedere was- en droogbeurt schoon
  • Gebruik geen chemische ontstopper. Als het doucheputje verstopt is, wordt er vaak een flinke scheut chemische ontstopper doorheen gegooid. Deze chemicaliën zijn alleen geen pretje voor de zwakke plekken van uw riolering en kunnen zelfs voor lekkage zorgen. Gebruik daarom liever mildere middelen

Meer slimme tips? Die vindt u hier.

Is er een eigen risico?

Bij onze Opstalverzekering is het eigen risico standaard € 0. In ruil voor een lagere premie kunt u kiezen voor een eigen risico van € 150. Bij schade door storm is uw eigen risico € 200.

Altijd verstandig: een Inboedelverzekering afsluiten

Voor uw huurhuis is het dus niet nodig om een opstalverzekering af te sluiten. Wilt u wel de spullen in uw huis verzekeren? Kies dan voor onze Inboedelverzekering. De spullen in en rondom uw huis zijn hiermee verzekerd voor schade door water, diefstal, brand en storm. Fijn, want schade in huis komt vaak voor en zorgt meestal voor een gigantische rekening. Met een Inboedelverzekering hoeft u zich hier geen seconde druk om te maken. Overtuigd? Bereken dan meteen uw premie.

Bereken nu uw premie