Overstappen opstalverzekering

Overstappen opstalverzekering

Is het de hoogste tijd om over te stappen naar een andere opstalverzekering? Bij InShared is dat zo gepiept. Wij leggen u graag uit hoe makkelijk het is om vandaag nog van opstalverzekering te wisselen.

Waarom zou ik overstappen van opstalverzekering?

Verandering van spijs doet eten. Dat geldt ook voor verzekeringen. Misschien bent u niet meer tevreden over uw huidige opstalverzekering, bezig met een verbouwing of is uw premie flink verhoogd omdat u verhuisd bent. Het is dan een goed idee om te speuren naar een nieuwe verzekering. Met de Opstalverzekering van InShared weet u zeker dat uw huis goed verzekerd is bij schade. De premie? Die is verrassend laag. En ja, dat vinden onze klanten ook.

Is er een opzegtermijn?

Bij InShared heeft u nooit een opzegtermijn. Wij vinden dat niet alleen ouderwets, maar ook onnodig. Op ieder moment kunt u een verzekering bij ons afsluiten en ook weer opzeggen. Check wel even of uw huidige verzekeraar hier net zo over denkt. Soms is tussentijds opzeggen namelijk niet mogelijk.

Gelukkig zijn er wel uitzonderingen op deze strenge regel. Als uw woning is verkocht, de premie is verhoogd of de voorwaarden zijn aangepast, kunt u bij iedere verzekeraar wél uw verzekering eerder beëindigen. Goed om te weten: minimaal een maand van tevoren moet u hiervan op de hoogte worden gesteld. U heeft dan nog tijd genoeg om eventueel een nieuwe verzekering te zoeken.

Zo stapt u makkelijk over van opstalverzekering

Overstappen naar een andere verzekering kan voelen als het zoveelste moetje op uw to-do list. Om het u een stuk makkelijker te maken, hebben wij de handige Overstaphulp. Dat scheelt veel gedoe. Overstappen gaat als volgt:

Verzekering afsluiten

Bereken de premie van uw potentiële Opstalverzekering via onze website. Dat is alleen een kwestie van de gevraagde gegevens invullen. U ziet daarna meteen wat de maandelijkse premie gaat zijn.

Ingangsdatum kiezen

Bij het kiezen van de ingangsdatum is het belangrijk dat u weet wanneer uw huidige verzekering stopt. Is dat pas over een paar maanden? Dan vult u een datum in de toekomst in.

Als u de einddatum van uw huidige verzekering niet weet, is dat geen punt. Bij ingangsdatum kiest u dan voor ‘Weet ik niet, gebruik de Overstaphulp’. Wij helpen u dan graag bij het maken een opzegbrief. De ingangsdatum bij ons laat u dan nog even leeg. Vergeet u die niet in te vullen zodra uw andere opstalverzekering is opgezegd?

Zo voorkomt u schade aan uw huis

Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis waar u zelf niks tegen kon doen. Zoals schade door brand, inbraak of storm. Natuurlijk is het altijd beter om schade aan uw stulpje te voorkomen. Hoe? Deze tips helpen u op weg:

  • Maak de dakgoten en afvoerpijpen schoon. Als het stormt, valt regen meestal met bakken uit de lucht. Om lekkage te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de dakgoten en afvoerpijpen schoon te maken. Controleer dan ook meteen of er geen scheurtjes in zitten
  • Vergeet niet uw rookmelders te testen. Dankzij het irritante geluid van uw rookmelder komt u snel in actie. Het is daarom van levensbelang om de rookmelders 1 keer per maand te testen. Het enige wat u hiervoor moet doen, is de testschakelaar 20 seconden indrukken. Aan rookmelders die het niet doen, heeft u minder dan niks
  • Gebruik geen apparaten met beschadigde snoeren. Vroeg of laat raken de snoeren van apparaten beschadigd. Blijf deze apparaten niet gebruiken, anders loopt u het risico op kortsluiting. Heel gevaarlijk!

Op zoek naar meer slimme tips om schade in huis te voorkomen? Die vindt u hier.

Stap over naar InShared

Er zijn redenen genoeg om een verzekering bij InShared af te sluiten. Namelijk:

  • Een lage premie
  • Nooit onderverzekerd
  • Een ruime dekking
  • Voorwaarden in begrijpelijke taal

Vandaag nog een nieuwe Opstalverzekering afsluiten? Bereken dan meteen uw premie.

Bereken nu uw premie