Waarom is een reisverzekering nodig

Waarom is een reisverzekering nodig?

Het afsluiten van een reisverzekering is een kleine moeite, maar kan u heel wat zorgen besparen. Natuurlijk gaat u er niet vanuit dat er iets vervelends gebeurt tijdens uw welverdiende vakantie. Maar waarom niet het zekere voor het onzekere nemen? Wij zetten voor u op een rij waarom een reisverzekering nodig kan zijn.

Waar is een reisverzekering voor?

“Waarom een reisverzekering?” vraagt u zich misschien af. Als u gegarandeerd wilt genieten van een zorgeloze vakantie, is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Een gevaar zit namelijk in een klein hoekje: denk aan een lekke band tijdens een autovakantie of een ongeluk waarbij u een bezoek moet brengen aan het ziekenhuis. Hier kunt u zich extra voor verzekeren met onze Medische kosten verzekering en Voertuighulp Europa. Bij InShared heeft u de keuze uit verschillende dekkingen bij de Reisverzekering, zodat u nooit te veel betaalt en altijd een reisverzekering hebt die bij u past.

Waarom een Reisverzekering van InShared?

Waarom is een reisverzekering nodig en die van InShared een slimme keuze? Naast het feit dat u onze Reisverzekering voor een groot deel zelf kunt samenstellen, bieden we ook een aantal extra’s. Onze alarmdienst Eurocross Assistance is dag en nacht bereikbaar en biedt altijd snelle, accurate hulp wanneer dat nodig is. Uw bagage is bij ons goed verzekerd en in noodsituaties bieden wij altijd hulp. Denk hierbij aan extra reis- of verblijfkosten als u in het ziekenhuis terecht komt of eerder naar huis moet. Moet u onverhoopt eerder naar huis of kunt u niet vertrekken? Sluit een annuleringsverzekering af om er zeker van te zijn dat u in dat geval geen onnodige kosten maakt. Dat is ook meteen 1 van de redenen waarom een reisverzekering zo fijn is. U bespaart er uiteindelijk alleen maar geld mee.

Is een reisverzekering verplicht

Een reisverzekering is niet verplicht. Toch kan een reisverzekering u een hoop stress besparen. Mochten er dingen misgaan op vakantie, dan kunt u met een reisverzekering dag en nacht hulp krijgen. Wel zo fijn in een vreemd land waar u misschien niet vloeiend de taal van spreekt. En u voorkomt met een reisverzekering een flinke rekening. Dat geld gebruikt u toch liever voor nog een reisje? Of een reisverzekering onmisbaar is, kunt u dus het beste zelf bepalen.

Wanneer heb ik een reisverzekering nodig?

De naam verklapt het al: een reisverzekering is nodig als u op reis gaat. Dit kan een lange trip zijn buiten Europa, maar ook een weekendje weg in eigen land. Veel mensen kiezen ervoor om een reisverzekering af te sluiten zodat ze zeker weten dat ze hulp krijgen in onvoorziene (nood)situaties. Dat scheelt niet alleen veel zorgen, maar ook veel geld. Torenhoge rekeningen is dus iets waarvoor een reisverzekering u kan behoeden.

Extra voordelen reisverzekering

Naast het oplossen van diefstal op reis heeft de Reisverzekering van InShared nog veel meer voordelen die ervoor zorgen dat u zorgeloos op reis kunt. Bekijk hier de dekking en alle extra’s, zoals medische dekking op reis. Of extra voertuighulp als u een autovakantie op de planning heeft staan. Bereken uw premie in een paar makkelijke stappen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Voor wie is onze Reisverzekering?

Onze Reisverzekering is voor iedereen. Voor de globetrotters die de hele wereld willen zien, de huismussen die liever in eigen land blijven en voor alle reizigers daar tussenin. Omdat iedereen een vakantie anders invult, hebben wij daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo zijn risico’s bij duiken en wintersporten standaard bij ons meeverzekerd. En ook met 65-plussers en samengestelde gezinnen houden wij extra rekening.

Ben ik overal ter wereld verzekerd?

Sluit u onze standaard Reisverzekering (basisdekking) af, dan bent u automatisch verzekerd in Europa. Gaat de reis naar een plek buiten Europa, dan kunt u onze Werelddekking afsluiten. Twijfelt u of u deze dekking nodig heeft? Geen punt! U kunt de dekking ook later nog aan uw verzekering toevoegen.

Is een reisverzekering nodig in Europa?

Of een reisverzekering nodig is als u in Europa op reis gaat, is aan u. Vergeet alleen niet dat overal ter wereld een ongeluk in een klein hoekje zit. Of u nu een aantal dagen op een camping in Drenthe doorbrengt of weken trekt door de Zwitserse bergen. Goed verzekerd zijn is dan wel zo’n fijn idee.

Waar ben ik met de Reisverzekering voor verzekerd?

Hulpverlening bij ziekte, ongeval of overlijden op reis
Bagage zoals zonnebril, camera en sportuitrusting
4 maanden op reis (120 reisdagen)
Recreatieve overnachting(en) binnen Nederland
Wintersport en onderwatersport
Vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen
Noodzakelijk medische behandelingen (ook tandarts)
Kosten voor vervangend vervoer op reis in Europa
Annulering reis door ziekte, ongeval of overlijden
Valschade en diefstal mobiele telefoon, tablet en laptop
Reis­ver­zekering Europa
optioneel
optioneel
optioneel
Reis­ver­zekering Wereld
optioneel
optioneel
optioneel

Extra veiligheid met onze dekkingen

Wilt u een snufje extra veiligheid? Dat kan met onze aanvullende dekkingen voor Annulering, Medische kosten en Voertuighulp Europa.

Annuleringsverzekering

Het is niet leuk om bij stil te staan, maar er zijn tig scenario’s te bedenken waardoor u de reis moet annuleren of eerder terug moet. Zoals een echtscheiding, een auto die voor vertrek wordt gestolen, een ernstig ziek familielid of flinke schade aan uw huis. Voor een paar euro extra per maand sluit u onze Annuleringsverzekering af. Reist u alleen, dan krijgt u maximaal € 2.000 per reis. Voor een gezin met kinderen maximaal € 6.000. Over een eigen risico hoeft u zich niet druk te maken, die is er bij deze dekking niet.

Medische kosten op reis

Voor medische kosten op reis kunt u zich verzekeren. Verstandig, want lang niet alle aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden hulp en vergoedingen voor medische kosten in het buitenland. Dat is ook waarom een reisverzekering afsluiten verstandig is. Met de dekking Medische kosten bent u onder andere verzekerd voor de kosten van artsenbezoek en noodzakelijk vervoer, behandelingen en onderzoeken, medicijnen en hulpmiddelen. Ook aan uw tanden hebben we gedacht: voor tandheelkundige kosten bent u tot € 750 verzekerd. Het eigen risico is € 100. Controleer het zelf nog wel even bij uw zorgverzekeraar, want het is natuurlijk zonde om dubbel verzekerd te zijn.

Voertuighulp Europa

Aiii, pech onderweg? Als uw vervoermiddel tijdens uw reis in het buitenland onverwacht uitvalt, bent u meer dan blij met de dekking Voertuighulp Europa. Wij komen u dan 24/7 snel helpen. U bent onder andere verzekerd voor vervangend vervoer, vervoer van het voertuig naar de dichtstbijzijnde garage en naar Nederland. Ook fijn: er is geen eigen risico.

Gaat de Reisverzekering meteen in?

Bij ons kunt u op ieder moment een verzekering afsluiten en opzeggen. Een opzegtermijn vinden wij onnodig en ouderwets. Sluit u vlak voordat u op reis gaat onze Reisverzekering af? Dan bent u gewoon verzekerd. Hou er wel rekening mee dat de Annuleringsdekking alleen van toepassing is op gebeurtenissen waarvan u nog niet op de hoogte was toen u de reis heeft geboekt en bij het afsluiten van de dekking. Om goed verzekerd te zijn, moet u de dekking dus binnen 7 dagen na het boeken van de reis in laten gaan.

Heeft u nog een reisverzekering bij een andere verzekeraar? Dan komt onze Overstaphulp als geroepen. Wij helpen u graag bij het maken van een opzegbrief.

En is mijn bagage ook verzekerd?

Ja, u bent verzekerd als er tijdens uw reis iets met uw bagage of reisdocumenten gebeurt, en als dat u geld kost. Hier hoeft u geen aparte dekking voor af te sluiten. Dit geldt trouwens alleen voor verlies, diefstal of beschadiging. Uw zonnebril, camera en sportuitrusting zijn ook gewoon meeverzekerd. Wel betaalt u een klein gedeelte zelf: het eigen risico is € 100 per reis voor alle verzekerden samen.

Voorkom inbraak als u op vakantie bent – 4 tips

Inbrekers snuffelen graag in uw huis als u niet thuis bent. Daarom wordt er in de vakantieperiode veel ingebroken. Daarom wordt er in de vakantieperiode veel ingebroken. Omdat schade voorkomen altijd beter is dan genezen, geven wij tips:

  • Vul het adreslabel niet volledig in. Hangt er een adreslabel aan uw koffer of tas? Schrijf dan alleen uw naam en telefoonnummer op. Inbrekers zijn zo slim om inspiratie op te doen op een vliegveld. Ze pennen het adres over en slaan vervolgens hun slag
  • Deel vakantiefoto’s niet meteen op social media. Door vakantiekiekjes op Facebook, Instagram en Twitter te delen, zegt u tegen potentiële inbrekers dat de kust veilig is. Deel deze foto’s pas als u weer lang en breed thuis bent en vertel alleen aan intimi wanneer u op reis gaat
  • Ruim uw huis niet te netjes op. Als het lijkt alsof u gewoon thuis bent, blijven inbrekers eerder op afstand. Laat uw schoenen dus gewoon naast de bank staan en de koffiekopjes op tafel
  • Laad de caravan niet voor uw huis in. Een duidelijker signaal dat u op vakantie gaat, kunt u inbrekers bijna niet geven. Zet de caravan daarom liever op een algemene parkeerplaats en loop een paar keer extra heen en weer

Meer slimme tips? Die leest u hier.

Vandaag nog een Reisverzekering afsluiten?

Is het voor u overduidelijk waarom een reisverzekering onmisbaar is? Sluit dan vandaag nog onze Reisverzekering af. De voordelen op een rij:

  • 4/7 snelle hulp
  • Ruime dekking voor Reisverzekering (basisdekking)
  • Ruime annuleringsvoorwaarden
  • Extra dekking Voertuighulp Europa
  • Aanvullende dekking voor Medische kosten