Snorfiets verzekering afsluiten bij InShared

Snorfiets verzekering

Steeds meer mensen crossen rond op een snorfiets, bleek uit onderzoek van het CBS. Bent u ook verslingerd aan dit handige voertuig? Verzeker dan vandaag nog uw snorfiets tegen schade en diefstal.

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn snorfiets?

Bij InShared houden we niet van moeilijk doen. We hebben dan ook geen aparte snorfietsverzekering. Uw snorfiets valt gewoon onder onze Brommerverzekering. Het enige wat u hoeft te doen, is de verzekering kiezen die bij u en uw snorfiets past. Eitje toch?

WA-brommerverzekering of Allrisk-brommerverzekering?

Er zijn 2 mogelijkheden om uw snorfiets te verzekeren, namelijk:

WA-brommerverzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. U bent hiermee verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Goed om te weten: schade aan uw eigen brommer is niet verzekerd.

Allrisk-brommerverzekering

Wilt u uw snorfiets op en top verzekeren? Dan roept onze Allrisk-verzekering uw naam. Met deze verzekering is ook de schade aan uw eigen snorfiets verzekerd. De meeste klanten van InShared die een snorfiets, brommer of scooter jonger dan 4 jaar hebben, sluiten onze Allrisk-verzekering af. Dat is alleen maar verstandig, want nieuwe modellen zijn extra in trek bij dieven. Ook loopt bij schade aan zo’n nieuwe snorfiets de rekening al snel flink op.

Zijn de accessoires van mijn snorfiets meeverzekerd

Als u onze Allriskverzekering afsluit, zijn alle extra’s accessoires die gemonteerd zijn op uw snorfiets meeverzekerd. Hiermee bedoelen we accessoires die er niet standaard op zaten. Zoals bijvoorbeeld het windscherm, uw helm, de rugleuning en een ART-goedgekeurd slot. Illegale accessoires zijn natuurlijk niet meeverzekerd. Denk aan een snellere uitlaat en een radarverklikker. Per schade vergoeden we voor uw accessoires maximaal €300.

Heb ik een eigen risico bij de Brommerverzekering?

Een lekke band, een flinke kras of een botsing? Als de schade onder de WA-dekking van de Brommerverzekering valt, dan is er geen eigen risico. Valt de schade onder de Allriskdekking, dan is bij iedere schademelding het eigen risico €250.

Reed u zelf tijdens het ontstaan van de schade niet op de snorfiets, maar was dit een jongere bestuurder? Dan is er een extra eigen risico van €250, voor zowel de WA-dekking als bij de Allriskdekking.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

Schade aan uw snorfiets is niet alleen vervelend, maar ook heel onhandig. Helemaal als u dit handige voertuig (bijna) iedere dag gebruikt. Heeft u schade aan uw bromfiets waardoor u niet meer kunt rijden en heeft u een Allriskdekking? Dan hebben wij een handige oplossing. Per schadegeval krijgt u €40 om met het openbaar vervoer te reizen. Ondertussen zorgen wij dat uw snorfiets zo snel mogelijk weer als nieuw is.

Voorkom diefstal van uw snorfiets

Pech is pech. Gelukkig zijn er kleine dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw geliefde snorfiets wordt gestolen:

  • Zet uw snorfiets in een stalling, box of schuur. Het is een open deur, maar dieven slaan minder snel hun slag als uw snorfiets veilig gestald is
  • Koop een ART-categorie 3 slot. Daarmee is uw snorfiets een stuk lastiger mee te nemen voor dieven. Ook belangrijk: diefstal van uw snorfiets vergoeden wij alleen wanneer hij met een ART-categorie 3 slot aan de vaste wereld was vastgezet. Met de vaste wereld bedoelen we een paal, hek of rek
  • Merk uw snorfiets met een anti-diefstalchip. Mocht uw snorfiets gestolen worden, dan is hij makkelijker terug te vinden met zo’n chip
  • Zorg voor een alarm. Als er iets is waar dieven niet blij van worden, dan is het wel een alarm. Door dit vervelende geluid maken ze zich snel uit de voeten

Meer slimme tips? Hier vindt u er genoeg!

Uw snorfiets verzekeren bij InShared

Met onze Brommerverzekering weet u zeker dat u snorfiets piekfijn verzekerd is. Zo kunt u zorgeloos lange en korte tochten maken. Benieuwd wat u per maand kwijt bent aan premie? Bereken dan nu vrijblijvend uw premie. Dat is binnen een minuut gepiept!

Bereken nu uw premie