kosten brommerverzekering

Hoeveel kost een bromfiets­verzekering?

Dat hangt af van de verzekering die u kiest (WA, Beperkt Casco of Allrisk), het type brommer, het bouwjaar, de regio waar u woont, uw leeftijd en uw schadevrije jaren. Dat telt allemaal mee bij het berekenen van uw premie.

Premie afhankelijk van verschillende factoren

De vraag: ‘Wat kost een brommerverzekering per maand?’ is niet zomaar te beantwoorden. De premie is namelijk afhankelijk van de volgende factoren:

Soort brommerverzekering

Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen tussen een WA verzekering of een Allriskverzekering. Bij InShared kunt u ook kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. Het grootste verschil tussen die WA en Allrisk is dat een WA-verzekering u alleen verzekert tegen schade die u iemand anders toebrengt en een Allriskverzekering u ook verzekert voor schade aan uw eigen bromfiets. Een Allriskverzekering is dan ook duurder dan alleen WA. Is uw brommer te oud voor Allrisk, maar te jong voor alleen WA? Dan is de Beperkt Casco brommerverzekering iets voor u. Daarmee bent u ook gedekt tegen schade door o.a. diefstal, storm en brand, maar niet voor schade aan uw brommer door eigen schuld.

Merk bromfiets

Bepaalde merken scooters en brommers zijn duurder dan andere en daardoor ook geliefder bij dieven. Ook daardoor kan de premie dus hoger uitvallen.

Bouwjaar van uw trouwe tweewieler

Schade herstellen aan een spiksplinternieuwe snorfiets zal duurder uitvallen dan aan een ouder model. Daarom betaalt u meer premie als u een nieuwer model heeft.

Uw woonplaats

Wonen in de stad brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo is de kans op vandalisme of diefstal groter en komen aanrijdingen in verhouding ook een stuk vaker voor. Daarom betaalt u meer premie als u in een stedelijk gebied woont.

Uw leeftijd

Over het algemeen maken jongere bestuurders meer schade dan oudere bestuurders. De premie van een brommerverzekering is dan ook leeftijdsafhankelijk.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren werken heel simpel: hoe meer u er heeft, hoe lager uw premie. Elk jaar dat u verzekerd bent met een bromfietsverzekering (op uw eigen naam) en geen schade claimt = 1 schadevrij jaar. Als u veel schadevrije jaren heeft, ziet een verzekeraar u als een veilige bestuurder en betaalt u minder premie.

Heb ik een eigen risico?

Is de dikke pech verzekerd met onze Beperkt Casco of Allriskdekking? Dan is bij elke schademelding standaard het eigen risico € 200. Ook hierbij telt: ging het om een andere en jongere bestuurder dan de regelmatig bestuurder die u opgegeven heeft en is die andere bestuurder jonger dan 25 jaar? Dan moet u nog een keer € 200 optellen bij het eigen risico.

Zijn mijn accessoires meeverzekerd?

Er zijn eindeloos veel accessoires voor uw brommer te koop. Van een windscherm tot rugleuning en van een topkoffer tot helm. Alle extra’s die gemonteerd zijn op uw favoriete vervoersmiddel en die er dus niet standaard op zaten, zijn met onze Beperkt Casco en Allriskverzekering meeverzekerd tot € 350. Illegale accessoires zoals een radarverklikker en een snellere uitlaat zijn natuurlijk niet verzekerd.

Bereken nu uw premie

Op de vraag: ‘Wat kost een brommerverzekering?’ heeft u binnen 1 minuut antwoord. Hoe? Door nu vrijblijvend uw premie te berekenen .

Bereken uw premie

24/7 hulp bij nood en pech

In geval van nood wilt u maar 1 ding: zo snel mogelijk geholpen worden. Wij begrijpen dat als geen ander. Daarom kunt u 24/7 de alarmdienst van Eurocross bellen op +31 (0)71 364 17 62 . Ook vanuit het buitenland kan dat gewoon.