wat kost een bromfietsverzekering

Hoeveel kost een bromfiets­verzekering?

Dat hangt af van de verzekering die u kiest (WA of allrisk), het type brommer, het bouwjaar, de regio waar u woont, uw leeftijd en uw schadevrije jaren. Dat telt allemaal mee bij het berekenen van uw premie.

Premie afhankelijk van verschillende factoren

De vraag hoeveel een bromfietsverzekering kost is niet zomaar te beantwoorden. De premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren.

Soort brommerverzekering

Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen tussen een WA verzekering of een allriskverzekering. Het grootste verschil tussen die twee, is dat een WA verzekering u alleen verzekert tegen schade die u iemand anders toebrengt en een allriskverzekering u ook verzekert voor schade aan uw eigen brommer of scooter. Een allriskverzekering is dan ook duurder dan alleen WA.

Merk brommer/scooter

Bepaalde merken scooters en brommers zijn duurder dan andere en daardoor ook geliefder bij dieven. Ook daardoor kan de premie dus hoger uitvallen.

Bouwjaar van uw trouwe tweewieler

Schade herstellen aan een spiksplinternieuwe snorfiets zal duurder uitvallen dan aan een ouder model. Daarom betaalt u meer premie als u een nieuwer model heeft.

Uw woonplaats

Wonen in de stad brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo is de kans op vandalisme of diefstal groter en komen aanrijdingen in verhouding ook een stuk vaker voor. Daarom betaalt u meer premie als u in een stedelijk gebied woont.

Uw leeftijd

Over het algemeen maken jongere bestuurders meer schade dan oudere bestuurders. Daarom is de premie van een brommerverzekering leeftijdsafhankelijk.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren werken heel simpel: hoe meer u er heeft, hoe lager uw premie. Elk jaar dat u verzekerd bent (op uw eigen naam) en geen schade claimt = 1 schadevrij jaar. Als u veel schadevrije jaren heeft, ziet een verzekeraar u als iemand met een laag risico op schade en dus betaalt u minder premie.

Wat kost een WA brommerverzekering?

Om u een beter idee te geven van de kosten van een WA brommerverzekering, zijn hier 2 voorbeelden:

Soort:SnorfietsBromfiets
Merk/type:Kymco Yup, Aut.Peugeot Tweet RS, Aut.
Bouwjaar:20052013
Leeftijd:2544
Postcode:3066 AD2025 TA
Schadevrije Jaren:515
Premie WA:€7,32*€4,80*

* Deze prijs is een indicatie (inclusief assurantiebelasting en exclusief het geld dat u via de InShared Jaarbeloning kunt terugkrijgen).

Wat kost een allrisk brommerverzekering?

De premies voor een allrisk brommerverzekering zijn hoger dan die van een WA verzekering. Om u een idee te geven, hier 2 voorbeelden:

Soort:ScooterSnorfiets
Merk/type:Aprilia SR 50 LC, Aut.Honda NPS50, Aut.
Bouwjaar:20102012
Leeftijd:1630
Postcode:1823 AK3811 LA
Schadevrije Jaren:06
Premie Allrisk:€89,19*€25,92*

* Deze prijs is een indicatie (inclusief assurantiebelasting en exclusief het geld dat u via de InShared Jaarbeloning kunt terugkrijgen).