bromfiets gestolen

Mijn brommer is gestolen. Wat nu?

Bij diefstal van uw brommer of scooter doet u altijd eerst aangifte bij de politie. Daarna is het belangrijk om uw verzekeraar in te lichten. Hoe sneller u dit doet, hoe groter de kans dat hij weer gevonden wordt.

Aangifte doen van scooter diefstal bij de politie

Is uw scooter gestolen of uw bromfiets? Dan moet u eerst zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. U kunt online aangifte doen of naar het politiebureau gaan. Denk eraan uw verzekerings- en kentekenbewijs mee te nemen bij aangifte op het politiebureau. En mocht u een foto of extra informatie hebben over specifieke kenmerken van uw brommer, dan is het handig om dat te melden. Alles wat kan helpen om uw brommer sneller terug te vinden is mooi meegenomen.

Deze gegevens heeft u nodig bij de aangifte

Als uw brommer gestolen is, moet u bij de online aangifte een aantal gegevens invullen. Dat zijn:

 • Soort brommer (bijv. bromfiets of brommobiel)
 • Wanneer is de brommer voor het laatst gezien
 • Hoe laat is de brommer gestolen
 • Waar is de brommer gestolen
 • Uw verzekeringsmaatschappij
 • Het kenteken
 • Of er een sticker met de naam van de handelaar op zit en wat deze naam is
 • Kleur van het frame
 • Soort slot (bijv. stuurslot en/of beugelslot)
 • Aantal versnellingen
 • Of de brommer een spatbord heeft en in welke kleur

Gestolen scooter melden bij verzekeraar

Nadat u aangifte heeft gedaan als uw scooter gestolen is, meldt u de diefstal bij uw verzekeraar. Die zal meestal vragen om een kopie van het proces-verbaal en het aankoopbewijs van de sloten. De verzekeraar geeft de diefstal voor u door aan de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Is uw brommer verzekerd bij InShared? Dan kunt u 24 uur per dag de diefstal melden via onze alarmcentrale op +31 (0)71 364 17 62 . Wij zullen de diefstal van uw brommer zo snel mogelijk melden bij het VbV om de vindkans te vergroten.

Zelf diefstal melden bij VbV

U kunt ook zelf de diefstal melden als uw scooter gestolen is. Dit doet u bij VbV 24 uur per dag online . Hoe eerder u de diefstal meldt, hoe groter de kans dat uw brommer wordt teruggevonden.

Scooter verzekeren tegen diefstal

Het is waarschijnlijk geen nieuws dat scooters populair zijn onder dieven. Wilt u voorkomen dat uw geliefde voertuig in de verkeerde handen terechtkomt? Verzeker uw scooter dan goed. Wij vertellen welke verzekering u nodig heeft.

WA- of Allriskverzekering

U kunt bij ons uit de volgende verzekeringen kiezen voor uw scooter:

Scooter verzekering wa diefstal

Is u brommer gestolen en WA verzekerd? Helaas, diefstal is niet verzekerd bij een WA-brommerverzekering . Bij de WA-verzekering wordt alleen schade vergoed die u aan anderen toebrengt. Lees meer over de verschillen tussen een WA- en allrisk-brommerverzekering .

Scooter verzekering allrisk diefstal

Scooter diefstal? Als uw scooter allrisk is verzekerd en niet binnen 20 dagen wordt teruggevonden, dan vergoedt onze Allrisk-scooterverzekering de nieuwwaarde bij scooters jonger dan 1 jaar. U moet dan wel de eerste eigenaar zijn. Heeft u een tweedehands scooter? Dan vergoeden wij de aanschafwaarde als u de scooter het afgelopen jaar gekocht heeft en de scooter jonger is dan 10 jaar en gekocht is bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen In alle andere gevallen wordt de dagwaarde vergoed. U heeft wel een eigen risico van € 200. Stond uw scooter niet vast met een ART categorie 3-slot vastgemaakt aan een in de grond verankerd voorwerp? Dan is uw eigen risico € 400. Bij vervangend vervoer krijgt u van ons een vergoeding van € 40. Zo kunt u tenminste wel komen waar u moet zijn.

Ook een verzekering voor e-scooters

Bent u de trotse eigenaar van een e-scooter? Dan hoeft het internet niet af te speuren naar een speciale verzekering voor uw elektrische voertuig. Voor alle scooters hebben wij namelijk 1 verzekering. Of u nu op een gloednieuwe elektrische scooter rijdt of op een afdankertje, bij onze Scooterverzekering bent u aan het juiste adres.

Diefstal van uw scooter voorkomen – 5 tips

Uw scooter beveiligen tegen diefstal is altijd een goed idee. Deze tips helpen u daarbij:

 • Investeer in een ART-categorie 3 slot. Een slot krijgt pas een ART-keurmerk na uitvoerige testen van een onafhankelijke stichting.
 • Bevestig uw scooter aan de vaste wereld met een ART-categorie 3 slot. Denk aan een brug, verankerd fietsenrek of lantaarnpaal. Anders betaalt u € 400 eigen risico als uw scooter gestolen wordt
 • Parkeer uw scooter op een drukke plek met veel licht. Hoe drukker het is, hoe lastiger het voor criminelen is om uw scooter ongemerkt mee te nemen. Een fietsenrek tegenover een bushalte of taxistandplaats is daarom een goede parkeerplek. En heeft u de keuze voor een bewaakte fietsenstalling, dan is dat natuurlijk de beste optie
 • Graveer uw postcode en huisnummer in het frame. Mocht uw scooter worden gestolen en uiteindelijk bij de politie terechtkomen, dan is het duidelijk dat u de eigenaar bent
 • Beveilig de kentekenplaat. Ook kentekenplaten zijn tegenwoordig in trek. Voorkom diefstal door hem goed vast te maken met lijm of popnagels
Bereken uw premie