verschil brommer scooter

Verschil brommer scooter

Wie op zoek is naar een verzekering voor een brommer of scooter, komt veel verschillende termen tegen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een brommer, scooter en bromfiets? Wij leggen het uit.

Wat is een scooter?

Een gemotoriseerde tweewieler met 2 kleine, brede wielen, wordt een scooter genoemd. Veel mensen weten niet dat scooter eigenlijk een verzamelnaam is voor alle tweewielers die aan deze omschrijving voldoen. Een brommer, bromfiets, snorfiets, motor en motorfiets vallen dus ook in de categorie scooters.

Met een motor en motorfiets kunt u wel veel sneller en harder rijden. Daarom sluit u daar geen Brommerverzekering, maar een Motorverzekering voor af. Twijfelt u welke verzekering uw voertuig nodig heeft? Bij het invullen van het kenteken ziet u vanzelf of u een Brommerverzekering of een Motorverzekering nodig heeft.

Wat is een brommer?

Een brommer wordt vaak een bromfiets genoemd, maar het is precies hetzelfde. Met een brommer kunt u met maximaal 45 kilometer per uur over de weg knorren. Voor het rijden op een brommer en scooter moet u minimaal 16 jaar oud zijn. U heeft daarvoor een brommerrijbewijs (AM) nodig.

Verschil scooter en brommer

Scooter is dus een verzamelnaam voor alle gemotoriseerde tweewielers. Dat maakt dat er eigenlijk geen verschil is tussen een scooter en brommer. Het is maar net welk woord u kiest voor deze voertuigen. Er is dus ook geen verschil tussen een bromfiets en scooter.

Verzeker uw brommer of scooter goed

Bij ons kunt u de volgende verzekeringen kiezen voor uw favoriete voertuig:

WA-verzekering

Een WA-verzekering is de minimale verzekering die u nodig heeft als u met een scooter of brommer de weg op gaat. Deze verzekering is in ons land wettelijk verplicht. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Wilt u ook de schade aan uw eigen brommer of scooter verzekeren? Dan wordt u blij van onze Allriskverzekering.

Allriskverzekering

De naam zegt het eigenlijk al: met onze Allriskverzekering is de schade aan uw eigen brommer of scooter ook verzekerd. Is uw tweewieler jonger dan 5 jaar? Dan is deze verzekering zeker het overwegen waard. De kans dat zo’n nieuw model wordt gestolen, is namelijk groter. En dat niet alleen: heeft uw nieuwe scooter of brommer schade, dan heeft u al snel een flinke rekening. Fijn om daarvoor verzekerd te zijn.

Accessoires meeverzekeren?

Alle extra’s die gemonteerd zijn op uw brommer of scooter en die er dus niet standaard op zaten, zijn standaard met onze Allriskverzekering tot € 350 meeverzekerd. Denk aan een windscherm, rugleuning en helm. Illegale accessoires zoals een snellere uitlaat en radarverklikker verzekeren wij niet.

Bereken uw premie