brommer kenteken

Kenteken brommer: goed om te weten

Een brommer kenteken aanvragen of overschrijven? Of bent u uw kentekenplaat kwijt? Geen paniek! Wij vertellen precies wat u moet doen.

Brommer kenteken aanvragen

Heeft u een brommer die al in Nederland werd gebruikt voor de invoering van het bromfietskenteken in 2007 en waar nog geen Nederlands kenteken voor is aangevraagd? Dan is er werk aan de winkel! Maak een keuringsafspraak bij de RDW om uw brommer te laten onderzoeken. Er wordt dan onder andere gekeken of uw brommer voldoet aan de regels om op de weg te mogen rijden. Om naar het onderzoek te rijden, moet u een ééndagskenteken aanvragen. Ook heeft u hiervoor een speciale verzekering nodig, die kunt u niet zomaar overal afsluiten. Binnen 5 werkdagen ligt er een kentekenbewijs op uw deurmat en een brief met een tenaamstellingscode. Vanaf dit moment kunt u op zoek gaan naar een WA-verzekering voor langere tijd voor uw brommer. Bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant kunt u een kentekenplaat aanvragen.

Kenteken brommer overschrijven

Een nieuwe brommer op de kop getikt? Dan is het belangrijk dat het kenteken op uw naam wordt gezet. Dat wordt ook wel overschrijven genoemd. Neem hiervoor uw kentekencard, tenaamstellingscode en uw legitimatiebewijs mee naar een postkantoor, kentekenloket of RDW-balie. Het is ook mogelijk om het online te regelen. U krijgt bij het overschrijven het tenaamstellingsverslag en het vrijwaringsbewijs. Op het tenaamstellingsverslag staan de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. De volgende werkdag stuurt de RDW een nieuw kentekencard en de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode.

Kenteken brommer kwijt

Het overkomt de beste: een gestolen of verloren kenteken. Zonder kentekenplaat mag u met uw brommer niet de weg op. Daarom zit er in zo’n geval maar 1 ding op: zo snel mogelijk in actie komen. Doe bij diefstal eerst aangifte bij de politie. Mocht iemand anders met uw kenteken rondknorren, dan weet de politie dat daar een luchtje aan zit. En met een proces-verbaal kunt u een tijdelijke (witte) kentekenplaat kopen.

Bereken uw premie