brommerverzekering overschrijven

Brommer overschrijven

Heeft u een nieuwe brommer gekocht? Dan is het kenteken op uw naam zetten 1 van de eerste stappen. Wij leggen graag uit waar u bij het overschrijven van uw brommer allemaal op moet letten.

Kentekenbewijs, tenaamstellingsbewijs en identiteitsbewijs

Om het kenteken van uw nieuwe brommer op uw naam te laten zetten, moet u minimaal 16 jaar zijn, in Nederland wonen en ingeschreven staan bij een gemeente. Voor het overschrijven van uw brommer heeft u de volgende belangrijke papieren nodig: het originele tenaamstellingsbewijs, het kentekenbewijs – ook wel kentekencard genoemd – en een geldig legitimatiebewijs.

Waar kan ik mijn brommer overschrijven?

Er zijn gelukkig genoeg plekken waar u uw brommer kunt overschrijven. Bij een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation bent u allemaal aan het juiste adres. En een brommer overschrijven online? Dat kan ook. U heeft hiervoor de DigiD-app nodig en het kentekenbewijs, het tenaamstellingsbewijs en uw identiteitsbewijs. Het overschrijven van uw brommer kost € 10,75.

Klaar om uw brommer over te schrijven?

Zorg ervoor dat u alle papieren bij de hand heeft. Gaat u naar een postkantoor, kentekenloket of een RDW-balie? Vergeet dan niet van tevoren de openingstijden te checken. Alles online regelen is ook een optie. U krijgt vervolgens het tenaamstellingsverslag en het vrijwaringsbewijs. Op het tenaamstellingsverslag staan de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. Voor uw nieuwe kentekencard en de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode moet u 1 werkdag wachten. De RDW stuurt het u per post.

Brommer overschrijven verzekering

Een brommerverzekering overschrijven is een ander verhaal. Dat kan namelijk niet. De vorige eigenaar moet de verzekering stopzetten en u moet dan een eigen verzekering afsluiten. Wie in Nederland met een brommer de weg op gaat, is namelijk wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Wilt u ook dat de schade aan uw eigen bromfiets verzekerd is? Dan is onze Allriskverzekering iets voor u.

Accessoires ook meeverzekerd

Bent u gesteld op de accessoires van uw brommer, zoals het winderscherm en uw helm? Sluit u onze Allriskverzekering af, dan zijn alle extra accessoires die gemonteerd zijn op uw brommer meeverzekerd. We bedoelen hiermee de accessoires die er niet standaard op zaten. Per schade vergoeden we voor uw accessoires maximaal € 350.

Bereken uw premie