rijbewijs nodig snorfiets

Mag je zonder rijbewijs op een snorfiets rijden?

Trotse eigenaar van een snorfiets? Dan heeft u een bromfietsrijbewijs nodig om op dit mooie voertuig te rijden. Wij vertellen u alles wat u over het rijbewijs AM moet weten.

Voor snorfiets rijbewijs nodig

Wie wil rondknorren op een snorfiets, heeft in Nederland een bromfietsrijbewijs nodig. Hetzelfde geldt voor rijden op een scooter, bromfiets, speed-pedelec of brommobiel. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of een motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan heeft u geluk. Het bromfietsrijbewijs krijgt u automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. Dat scheelt weer een theorie- en praktijkexamen!

Rijbewijs snorfiets leeftijd

Vanaf 15,5 jaar kan er theorie-examen gedaan worden voor het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Voor het volgen van rijlessen moet er nog een half jaar gewacht worden. Dat kan vanaf 16 jaar. Op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijs (CBR) leest u precies hoe u het rijexamen AM kunt aanvragen.

Rijbewijs bijzondere bromfietsen

Er zijn steeds meer bijzondere bromfietsen op de markt, zoals de Segway, Stint en Trikke. Op dit moment heeft u geen rijbewijs nodig om deze voertuigen te mogen besturen. Het ministerie werkt wel aan nieuwe regels. In de toekomst kan hier dus verandering in komen.

Een verzekering voor uw snorfiets

Wilt u uw snorfiets verzekeren, dan bent u bij InShared aan het juiste adres. U kunt bij ons uit de volgende verzekeringen kiezen:

WA-snorfietsverzekering

Het is wettelijk verplicht om een WA-verzekering voor uw snorfiets af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen brommer is niet verzekerd.

Allrisk-snorfietsverzekering

Met onze Allriskverzekering is ook de schade aan uw eigen snorfiets verzekerd. Is uw geliefde voertuig jonger dan 5 jaar? Dan kiezen de meeste klanten van InShared voor deze verzekering. Verstandig, want nieuwe snorfietsen worden eerder gestolen. En dat niet alleen: ook de rekening bij schade aan zo’n nieuwe snorfiets is vaak flink. Een fijn idee om dan goed verzekerd te zijn.

Heb ik een eigen risico?

Valt de schade onder de WA-dekking van onze Snorfietsverzekering? Dan heeft u geluk en hoeft u geen eigen risico te betalen. Als de schade onder de Allriskdekking valt, is bij iedere schademelding het eigen risico € 200.

Zat u tijdens het ontstaan van de schade niet achter het stuur, maar was dit een jongere bestuurder die jonger was dan 25 jaar én jonger dan de opgegeven regelmatig bestuurder? Dan is er een extra eigen risico van € 200 voor de Allriskdekking en € 400 voor de WA-dekking. Iets om rekening mee te houden.

Bereken uw premie