brommerverzekering op eigen naam

Moet een brommer­verzekering op eigen naam?

Het is echt verstandig om uw brommer of scooter te verzekeren op de naam van degene die er het meest op rijdt. Zo bouwt diegene schadevrije jaren op en loopt u geen risico dat schade niet vergoed wordt of dat u ineens een extra eigen risico moet betalen.

Premievoordeel via een ander is onverstandig

Veel mensen willen een scooterverzekering afsluiten op naam van iemand anders, omdat ze dan een lagere premie krijgen. Op naam van iemand met veel schadevrije jaren bijvoorbeeld.

Waarom is op mijn eigen naam beter?

Het klinkt misschien slim om uw verzekering op naam van iemand anders te zetten, maar in de praktijk is het onverstandig. U bent dan niet alleen afhankelijk van een ander (wanneer diegene schadevrije jaren kwijtraakt, zult u ook meer moeten betalen bijvoorbeeld), maar u bouwt ook niks voor uzelf op. Bovendien bent u in sommige gevallen niet verzekerd als er echt wat gebeurt. En daar ging het nou juist om toch?

Opbouwen van schadevrije jaren

Als de verzekering op uw eigen naam staat, bouwt u zelf schadevrije jaren op en kunt u in de toekomst veel besparen op uw premies. U kunt uw schadevrije jaren namelijk ook meenemen naar verzekeringen voor andere voertuigen.

Bij fraude wordt schade niet uitgekeerd

Als uw verzekeraar vaststelt dat u fraude heeft gepleegd door de Bromfietsverzekering op naam van iemand anders te zetten, terwijl u duidelijk de hoofdbestuurder bent, dan kan deze weigeren om schade uit te keren. Heel vervelend. Vooral wanneer u bijvoorbeeld een zwaar ongeluk heeft veroorzaakt en de kosten heel erg hoog op lopen. U kunt dus beter eerlijk zijn bij het afsluiten van uw verzekeringen.

En hoe zit dat met de brommer van mijn kind?

Doordat de hoogte van de premie van een brommerverzekering leeftijdsafhankelijk is, is het verleidelijk om de brommer of scooter van uw kind op uw eigen naam te verzekeren. Maar dat is echt niet verstandig. Behalve om de redenen die hierboven staan, zijn er veel verzekeraars die een verhoogd eigen risico rekenen als blijkt dat een jongere de schade heeft veroorzaakt. Daarmee bent u uw premievoordeel én uw schadevrije jaren in één keer kwijt.