op eigen naam

Moet een brommer­verzekering op eigen naam?

Als eigenaar van een brommer is het verstandig om de Brommer­verzekering op uw naam te hebben. Zo bouwt u schadevrije jaren op en houdt u alles zelf in de hand. Woont u samen met uw partner? Dan kunt u er ook voor kiezen om de brommer­verzekering op naam van uw partner af te sluiten.

Waarom op mijn eigen naam verzekeren?

In ons kikkerlandje hebben we een verzekeringsplicht. Als u de trotse eigenaar bent van een brommer, moet u daar dus een verzekering voor hebben. Door de Brommerverzekering op uw eigen naam af te sluiten, houdt u zelf alles in de hand. Ook belangrijk: u bouwt met uw brommer schadevrije jaren op.

Brommer verzekeren op andere naam dan eigenaar

Het klinkt misschien slim om uw verzekering op naam van iemand anders te zetten, maar in de praktijk is het onverstandig. U bent dan niet alleen afhankelijk van die persoon, maar u bouwt ook geen schadevrije jaren op. Daarnaast bent u in de meeste gevallen niet verzekerd als er wat gebeurt. En daar ging het nou juist om toch?

Brommer verzekeren op naam partner

Er is 1 uitzondering op de regel: uw partner (waarmee u samenwoont) mag voor uw brommer een verzekering afsluiten. Blijf u de hoofdbestuurder van de brommer? Geef dat direct dan aan bij het afsluiten. Goed om te weten: uw partner is als verzekeringsnemer verantwoordelijk voor eventuele schades die u met het voertuig rijdt. Op deze manier bouwt u ook geen schadevrije jaren op.

En hoe zit dat met de brommer van mijn kind?

Uw kind kan bij ons een verzekering afsluiten vanaf 18 jaar. Is uw zoon of dochter jonger? Dan kunt u ervoor kiezen om de brommer op uw naam te zetten en vervolgens zelf een verzekering af te sluiten. Dit kan alleen als uw kind nog thuis woont en wordt opgegeven als hoofdbestuurder. Verder bouwt uw kind op deze manier geen schadevrije jaren op en bent u als verzekeringsnemer verantwoordelijk voor alle schades die er worden geclaimd. Iets om rekening mee te houden.

Brommer op naam zetten zonder rijbewijs

Het is verboden om in Nederland op een bromfiets te rijden zonder rijbewijs. Dat betekent alleen niet dat u geen brommer kunt kopen en overschrijven zonder dit belangrijke pasje.

Stappenplan: brommer op naam zetten

Is het tijd om uw bromfiets op naam te zetten? Volg dan deze stappen:

  • Zorg dat u een geldig identiteitsbewijs, een kentekencard en de tenaamstellingscode van de brommer heeft
  • Ga samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Lang hoeft u hier niet naar te zoeken, er zijn 750 loketten in Nederland
  • Wacht tot de medewerker van het Kentekenloket het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar heeft gezet en de tenaamstellingscode heeft geregeld. Dit duurt een paar minuten
  • Het tweede deel van de code krijgt u via het RDW per post op uw woonadres. De verkoper krijgt dan een vrijwaringsbewijs
Bereken uw premie