bromfietsverzekering verplicht

Is een brommerverzekering verplicht?

Ja, dat is verplicht. Een brommer is namelijk, net als een auto, een volwaardig voertuig in het verkeer. Daarom moet u een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw brommer afsluiten.

Waarom is een brommerverzekering wettelijk verplicht?

In Nederland hebben we gezamenlijk besloten dat iedereen die met een brommer of scooter de weg op gaat, verplicht is om minimaal een WA brommerverzekering te hebben. Een WA verzekering dekt de schade die u anderen toebrengt. Een hele sociale verzekering dus. En heeft u zelf een keer schade door de ‘schuld’ van een ander? Dan draait u daar dus ook niet zelf voor op.

WA verzekering afsluiten

Staat het kenteken van de brommer op uw naam? Dan bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA brommerverzekering af te sluiten. Ook als u er zelf niet op rijdt. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u aan iemand anders toebrengt. Wilt u ook de schade aan uw eigen brommer verzekeren? Dan heeft u een allrisk brommerverzekering nodig. Daarmee bent u ook gedekt tegen schade door o.a. diefstal, storm, brand en slippen. Lees hier alles over de verschillen tussen een WA en allrisk brommerverzekering .

Bereken uw premie