verschil bromfiets snorfiets

Verschil tussen een snorfiets en bromfiets

De termen snorfiets en bromfiets worden vaak door elkaar gebruikt. Maar zijn deze voertuigen hetzelfde? Wij doken in de verschillen van de snorfiets en bromfiets.

Verschil bromfiets snorfiets

Een bromfiets en snorfiets zijn bijna identiek. Het verschil is dat u met een bromfiets maximaal 45 kilometer per uur mag rijden en met een snorfiets niet harder dan 25 kilometer per uur. Allebei deze tweewielers vallen onder de categorie scooter. Ook heeft u om een snorfiets te bestuderen hetzelfde rijbewijs nodig als bij een brommer en scooter: rijbewijs AM. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of een motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan kunt u met een snorfiets of bromfiets wegrijden. Het bromfietsrijbewijs wordt namelijk automatisch bijgeschreven.

Al een verzekering voor uw snorfiets of bromfiets?

Het maakt niet uit of u op een snorfiets, bromfiets, scooter of brommer rijdt. Al deze voertuigen zijn bij ons welkom. De volgende verzekeringen hebben we in de aanbieding:

WA-brommerverzekering

Onder een WA-verzekering komt geen enkele bestuurder uit. Het is in ons kikkerlandje wettelijk verplicht om een WA-verzekering voor uw snorfiets of bromfiets af te sluiten. Waarom? Omdat u hiermee bent verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Voor schade aan uw eigen brommer heeft u een Allrisk-brommerverzekering nodig.

Allrisk-brommerverzekering

Verdient uw favoriete voertuig wat extra’s? Dan is onze Allriskverzekering iets voor u. De meeste klanten met een snorfiets of bromfiets jonger dan 5 jaar kiezen voor deze verzekering. Nieuwe voertuigen worden eerder gestolen én hebben bij schade vaak een flinke rekening. Wel zo’n fijn idee als u hiervoor goed verzekerd bent.

Heb ik een eigen risico?

Of u een eigen risico heeft, hangt af of de schade onder de WA-dekking van onze Brommerverzekering valt of onder de Allriskdekking. Als het onder de WA-dekking valt, hoeft u geen eigen risico te betalen. Valt het onder de Allriskdekking dan moet u bij elke schademelding € 200 uit eigen zak betalen. Als u tijdens het ontstaan van de schade niet achter het stuur zat, maar een jongere bestuurder die jonger was dan 25 jaar én jonger dan de opgegeven regelmatig bestuurder, dan is er een extra eigen risico van € 200 voor de Allriskdekking en een eigen risico van € 400 bij de WA-dekking (normaal betaalt u geen eigen risico bij schade onder de WA-dekking).

Bereken uw premie