Autoverzekering afsluiten online

Autoverzekering online afsluiten: hoe werkt dat online?

Een autoverzekering online afsluiten is waarschijnlijk makkelijker dan u verwacht. Binnen een paar minuten is uw auto al goed verzekerd zonder de kosten van tussenpersonen. En ja, dat kan ook gewoon in het weekend. Bij InShared hebben we het zelfs extra makkelijk gemaakt; ook op uw tablet en smartphone kunt u een autoverzekering afsluiten. Handig toch?

Online autoverzekering afsluiten in het weekend

Zodra u een auto heeft gekocht en deze overgeschreven is op uw naam, bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Koopt u op zaterdag of zondag een nieuwe of tweedehands auto, dan hoeft u bij InShared niet te wachten tot maandag. Bij ons kunt u 7 dagen per week een verzekering voor uw auto afsluiten, ook in het weekend dus. Het grote voordeel van online verzekeren!

Kan mijn autoverzekering direct ingaan?

Sluit u een verzekering bij ons af vóór 21.00 uur, dan kunt u hem nog dezelfde dag laten ingaan. Na 21.00 gaat hij de volgende dag in. Zolang de verzekering nog niet is ingegaan, kunt u de ingangsdatum altijd nog opschuiven. Dit doet u in uw digitale Verzekeringsmap bij de details van uw verzekering.

Welke gegevens hebben we nodig?

Om online een autoverzekering te kunnen afsluiten, heeft u een paar gegevens nodig. We kunnen uw premie namelijk alleen bepalen als we er 100% zeker van zijn dat de auto inderdaad van u is. Zorg daarom dat u de volgende gegevens paraat heeft:

 • Het kenteken van de auto
 • Aantal schadevrije jaren
 • Aantal kilometers dat u gemiddeld per jaar rijdt
 • Wie er het meest in de auto rijdt
 • Meldcode van uw auto (deze staat vermeld in uw kentekenbewijs)

Samen met uw persoonsgegevens (die u ongetwijfeld uit uw hoofd weet) bent u helemaal klaar om de 4 simpele stappen te doorlopen en kunt u zonder zorgen de weg op.

Uw autoverzekering direct afsluiten in 4 stappen

Met die gegevens is het afsluiten van een autoverzekering zo gepiept. Volg de 4 stappen, kies de dekking die bij u past en verzeker uw auto al binnen een paar minuten.

 • Gegevens

  We vragen bij stap 1 om het kenteken van uw auto en wat persoonsgegevens. Hoeveel kilometer rijdt de auto per jaar, wat is uw woonplaats, wie rijdt er het meest in en wat zijn uw schadevrije jaren? Met deze gegevens berekenen we meteen de premie van uw autoverzekering.

 • Kies uw dekking

  In deze stap kunt u kiezen uit de verschillende dekkingen, met de premie die daarbij hoort. Gaat u voor een WA, Beperkt Casco EXTRA of Allriskverzekering? U kunt ook aanvullende verzekeringen te kiezen, zoals een Schadeverzekering inzittenden. Weet u nog niet welke autoverzekering bij u past? Lees dan eerst meer over de dekkingen van onze Autoverzekering.

 • Aanvullende gegevens

  We zijn er uiteraard heel blij mee dat u een passende dekking in de vorige stap heeft gevonden en kiest voor InShared. Om dit heugelijke moment te kunnen beklinken hebben we nog wel uw persoonsgegevens, de meldcode van uw auto en de datum waarop de verzekering moet ingaan nodig. Zo weten we zeker dat de goede auto op de goede datum wordt verzekerd.

 • Afsluiten en activeren!

  Als allerlaatste stap vatten we alle gegevens nog even voor u samen. Klopt er iets niet aan uw gegevens? Dan kunt u dit nog heel simpel aanpassen. Bent u helemaal tevreden? Dan kiest u voor ‘verzekering afsluiten’. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail op het door u opgegeven adres, waarmee u de autoverzekering activeert. Klik op de link en vanaf dat moment kunt u zorgeloos de weg op.

Waarom onze Autoverzekering?

 • Lage premie, ruime dekking
 • Jaarbeloning van InShared
 • Extra dekking voor auto’s van 6 – 13 jaar
 • Gratis vervangend vervoer
 • Hulp bij schade in binnen- en buitenland

Nog hulp nodig bij afsluiten?

Heeft u toch nog vragen over hoe het afsluiten van een autoverzekering werkt bij InShared? Of loopt u vast? Typ uw vraag in de tekstballon en onze chatbot geeft direct antwoord op al uw vragen.

En… overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een autoverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!