ingangsdatum reisverzekering

Gaat de reisverzekering meteen in na afsluiten?

In bijna alle gevallen wel. Heeft u al een reisverzekering bij een andere verzekeraar? Dan zal u die moeten opzeggen. U kunt ook gebruik maken van onze handige Overstaphulp.

Wat is de Overstaphulp?

Hiermee kunt u heel simpel een opzegbrief maken die u naar uw andere verzekeraar kan sturen. Dit kan ook als u uw opzegdatum niet weet van uw oude reisverzekering. Uw nieuwe reisverzekering gaat in op de dag dat de oude stopt.

Dus ik meld me aan vlak voordat ik op vakantie ga?

Dat kan. U gaat dan gewoon verzekerd op pad. Of u de Reisverzekering door laat lopen, kunt u het beste laten afhangen van hoe vaak u per jaar naar het buitenland gaat. Voor de standaard Reisverzekering kunt u kiezen uit Europa- en Werelddekking. En kijk ook even welke aanvullende modules u nodig heeft. We hebben er drie: Medische kosten, Annuleringsverzekering en Voertuighulp.

Gezinsdekking: partner en kinderen ook meeverzekerd

partner en kinderen meeverzekerd Uw reisgezelschap is in gezinsverband altijd meeverzekerd. We werken met gezinsdekking: uw partner en kinderen tellen dus sowieso mee. Maar ook de vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen of een andere reisgenoot zijn meeverzekerd. Per verzekering voor een gezin met kinderen tot 6 personen.

Hoe kan de Reisverzekering zo goedkoop zijn?

Onze klanten zijn voorzichtig op reis. En wij zijn voorzichtig met dubbele of onnodige dekkingen. Zo hebben we het verzekeren van geld en spullen als een zonnebril niet opgenomen in de verzekering. Omdat de vergoeding vaak niet opweegt tegen de premie en het eigen risico. Daarnaast: totaalverlies van bagage zit al in uw inboedelverzekering. Ook medische kosten zitten bij ons niet standaard in de Reisverzekering. Dat is namelijk alleen nodig als uw gewone ziektekostenverzekering niet genoeg dekt op reis. In dat geval neemt u dus de module Medische kosten erbij.

Meer weten over reisverzekeringen

we all benefit