Vliegticket

Annuleringsverzekering vliegticket

Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd als uw reis niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken. Maar is het annuleren van een vliegticket ook gedekt? Wij leggen het u haarfijn uit.

Annuleringsverzekering vliegticket voorwaarden

‘Ben ik verzekerd als ik mijn vliegticket moet annuleren?’, vraagt u zich waarschijnlijk af. Hier kunnen wij en kort en krachtig over zijn: ja, met onze Annuleringsverzekering bent u hiervoor verzekerd. Hou er wel rekening mee dat uw ticket alleen verzekerd is als uw reis niet door kan vanwege een situatie die wij in onze voorwaarden noemen.

Annuleringsverzekering vliegticket wel of niet

In onze voorwaarden leest u precies wanneer u wel en niet gedekt bent voor annulering. Om erachter te komen of uw situatie verzekerd is, kunt u hier het beste in kijken. Hieronder geven wij alvast een korte samenvatting van de voorwaarden:

Wel gedekt

Wij betalen alleen annuleringskosten als u uw reis annuleert voordat deze begint vanwege de volgende onverwachte gebeurtenissen:

  • Overlijden en ziekte: van het overlijden of in levensgevaar zijn van uw familieleden tot het onverwacht ondergaan van een medische noodzakelijke ingreep
  • Werk en opleiding: van het vinden van een baan als u werkeloos bent tot onverwacht opgeroepen worden voor een herexamen
  • Woning: van schade aan uw huis tot onverwacht een huurwoning toegewezen krijgen
  • Andere situaties: van een scheiding tot geen visum krijgen voor uw reis

Niet gedekt

Annulering of voortijdige terugkeer is niet verzekerd wanneer u deze bij de boeking van de reis kon verwachten. Sluit u de Annuleringsverzekering later af? Dan kunt u vaak toch een beroep doen op de verzekering. Het moet dan wel gaan om een situatie waar u 3 maanden vóór het afsluiten van de Annuleringsverzekering nog niets van afwist. En het moet ook gaan om een verzekerde situatie. Verder is er ook geen dekking als uw reis verband houdt met bedrijfs- of beroepsmatige werkzaamheden.

Annuleringsverzekering vliegticket kosten

Of het annuleren van uw vliegticket gedekt is of dat de kosten voor uw eigen rekening zijn, hangt dus af van de reden van annulering. Wel staat vast dat een Annuleringsverzekering u veel geld én zorgen kan besparen.

Ik wil mijn reis annuleren

Als u uw reis onverwachts moet annuleren, kunt u dat heel makkelijk online bij ons melden via de knop ‘schademelden’. U legt dan stapsgewijs uit om wat voor schade het gaat en wat er precies is gebeurd. Is het een noodgeval? Bel dan onze alarmcentrale. Die is 24/7 bereikbaar vanuit binnen- en buitenland op telefoonnummer +31 (0)71 364 17 62 .