Overlijden

Annuleringsverzekering bij overlijden familie

Een reis annuleren omdat er een familielid is overleden – u moet er natuurlijk niet aan denken. Wel is het fijn om te weten of u in zo’n geval verzekerd bent. Wij vertellen wat er met onze Annuleringsverzekering gedekt is.

Annuleringsverzekering overlijden

Stel dat u vlak voor vertrek een verdrietig telefoontje krijgt dat een familielid is overleden. Heeft u een Annuleringsverzekering bij InShared afgesloten, dan hoeft u niet de voorwaarden door te spitten. Wij kunnen u zo vertellen welke kosten gedekt zijn.

Annuleringsverzekering overlijden 1e en 2e graad

Onder eerste graad familieleden vallen (adoptie)ouders en (adoptie)kinderen. Met tweede graad familieleden worden grootouders, kleinkinderen en broers en zussen bedoeld. Annuleert u uw reis voordat deze begint vanwege overlijden of het in levensgevaar zijn van uw familieleden in de eerste of tweede graad, dan betalen wij de annuleringskosten.

Annuleringsverzekering overlijden 3e graad

Overgrootouders, achterkleinkinderen, neven en nichten, ooms en tantes vallen onder derde graad familieleden. Bij lang niet alle annuleringsverzekeringen bent u verzekerd als deze familieleden overlijden en u uw reis moet annuleren. Sluit u onze Annuleringsverzekering af, dan hoeft u zich hier niet druk om te maken. Wij snappen dat die familieleden u ook heel dierbaar waren en daarom is dit verzekerd.

Benieuwd wat er nog meer onder onze Annuleringsverzekering valt? Duik dan even in onze voorwaarden.

Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

Voor welk bedrag u bent verzekerd met onze Annuleringsverzekering, hangt af van de gezinssamenstelling die u heeft opgegeven in uw digitale Verzekeringsmap. Wij vergoeden per verzekerde de daadwerkelijke kosten voor:

  • Een alleenstaande tot € 2.000 per reis en maximaal € 5.000 per jaar
  • Een alleenstaande met kinderen tot € 4.000 per reis en maximaal € 10.000 per jaar
  • Een gezin zonder kinderen tot € 4.000 per reis en maximaal € 10.000 per jaar
  • Een gezin met kinderen tot € 6.000 per reis en maximaal € 15.000 per jaar

Heeft u hulp nodig?

Moet u een reis annuleren vanwege het overlijden van een familielid? Wat verdrietig, onze oprechte deelneming. Wij willen u vragen om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. U kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken via onze alarmdienst Eurocross ( +31 (0)71 364 17 62 ).