Repatriëring

Spoedeisende hulp in het buitenland

Spoedeisende hulp in het buitenland is waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt wanneer u op reis gaat. En terecht: vakanties zijn er om te ontspannen! Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker op reis. Hoe het precies zit met spoedeisende hulp in het buitenland? Dat leggen we uit.

Valt spoedeisende hulp in het buitenland onder de reisverzekering?

Het is natuurlijk enorm schrikken wanneer u of een reisgenoot iets overkomt. U ben dan maar wat blij met hulp van lokale deskundigen. Maar daar zit wel een prijskaartje aan. Met een reisverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over een eventuele rekening: de grootste kosten van spoedeisende hulp in het buitenland worden dan namelijk gedekt.

Bij InShared vinden we het niet meer dan logisch dat u hiervoor verzekerd wilt zijn. Met de basisdekking van onze Reisverzekering zit dat wel snor, want spoedeisende hulp in het buitenland is standaard verzekerd. U bent dan verzekerd voor hulp tijdens uw vakantie in Europa. Bent u een echte globetrotter? Kies dan voor Werelddekking. Zo bent u ook verzekerd als u aan de andere kant van de wereld zit.

In geval van nood

Breekt u een been op vakantie en kunt u niet terug met een normale vlucht? Of uw reisgenoot is gevallen en kan door een hersenschudding niet meer achter het stuur kruipen? Neem dan contact op met onze alarmcentrale Eurocross voordat u zelf actie onderneemt. Daar zitten dag en nacht mensen om ervoor te zorgen dat u snel en veilig terugkomt naar Nederland. Ook bij heftige gebeurtenissen zoals vermissing of overlijden staan wij klaar om hulp te bieden.

Wintersport meeverzekeren

Oei, blijkt de piste toch pittiger dan gedacht? Een harde smak is snel gemaakt en bergredding is onderweg om spoedeisende hulp te verlenen. Dat kan aardig in de papieren lopen, tenzij u een reisverzekering heeft afgesloten. Het is wel belangrijk dat u dan een speciale wintersportdekking heeft afgesloten. Anders draait u alsnog zelf voor de kosten op. Met onze Reisverzekering heeft u daar geen omkijken naar: hulpverlening bij wintersport én duiksport zijn standaard meeverzekerd.

Medische kosten extra verzekeren

Lang niet alle zorgverzekeringen vergoeden medische kosten die u maakt in het buitenland. Dan is onze extra dekking Medische kosten een uitkomst. Daarmee bent u bijvoorbeeld verzekerd voor de kosten van artsenbezoek, onderzoeken en medicijnen. En voor tandheelkundige kosten bent u tot € 750 verzekerd. Checkt u nog wel even hoe het zit met uw zorgverzekering? Dubbel verzekerd zijn is natuurlijk teveel van het goede.

Verzekerd van spoedeisende hulp in het buitenland

Zo onbezorgd mogelijk op reis? Met onze Reisverzekering kunt u vertrouwen op spoedeisende hulp in het buitenland zonder de torenhoge rekening bij thuiskomst. Zo gaat u altijd zorgeloos op reis. En ook mooi meegenomen: bij InShared hebben we ruime dekking