Waar is de annuleringsverzekering voor nodig?

Waar is de annulerings­verzekering voor nodig?

Simpel gezegd: voor alles wat er gebeurt vóór vertrek. En gebeurtenissen waardoor u helaas eerder naar huis moet terugkeren.

Annuleringsverzekering nodig of niet

‘Is een annuleringsverzekering nodig?’, vraagt u zich misschien af. Als u het aan ons vraagt wel. Stel, u bent werkeloos, maar ineens komt de kans van uw leven voorbij op werkgebied. Of u krijgt een bepaald visum niet rond. Of de auto waarmee u op vakantie wilt gaan, wordt een week voor vertrek gestolen. In deze situaties is het maar al te fijn als u uw reis kunt cancelen zonder daarna torenhoge rekeningen te krijgen. Dat is waarom een annuleringsverzekering nodig is.

Hoe werkt annuleren?

Er zijn genoeg redenen om een vakantie onverwacht te moeten annuleren. Een echtscheiding, schade aan uw huis, een ernstig ziek familielid. Daar kunnen we dan ook alle begrip voor opbrengen. U annuleert gewoon uw boeking en geeft dit door via uw digitale Verzekeringsmap. Voor een alleenstaande is de vergoeding maximaal € 2.000. Voor een alleenstaande met kinderen of een gezin zonder kinderen € 4.000. En voor een gezin met kinderen is de vergoeding maximaal € 6.000.

Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

U moet uw Annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van de reis in laten gaan. Doet u dit later? Dan kunt u daarna de Annuleringsverzekering alsnog afsluiten. Wilt u dan de reis annuleren, dan kunt u vaak toch een beroep doen op de verzekering. Het moet dan wel gaan om een situatie waar u 3 maanden vóór het afsluiten van de Annuleringsverzekering nog niets van afwist en een verzekerde situatie zijn.

Is mijn bagage ook verzekerd?

Als er tijdens uw reis iets met uw bagage of reisdocument gebeurt en als u dat geld kost, bent u hier met onze Reisverzekering automatisch voor verzekerd. Dit geldt alleen voor verlies, diefstal of beschadiging en er is een eigen risico van € 100 per schade.

Verschijnt uw koffer maar niet op de rolband? Geen paniek, want als uw bagage te laat aankomt vergoeden wij € 125. Zo kunt u in ieder geval wat kleding en toiletartikelen kopen die u echt nodig heeft.

Medische kosten en Voertuighulp Europa

Als u nóg beter verzekerd wilt zijn, kunt u onze dekking Medische kosten afsluiten. Hiermee bent u onder andere verzekerd voor de kosten van artsenbezoek en noodzakelijk vervoer, behandelingen en onderzoeken, medicijnen en hulpmiddelen. Handig, want met lang niet alle aanvullende ziektekostenverzekeringen bent u verzekerd voor medische kosten in het buitenland. En wilt u bij pech onderweg niet de sigaar zijn? Sluit dan onze dekking Voertuighulp Europa af. U bent dan verzekerd voor de benodigde hulp in Europa.

Zelf een annuleringsverzekering afsluiten

Heeft u al een Reisverzekering bij ons afgesloten? Dan is het afsluiten van onze Annuleringsverzekering een makkie. U gaat dan naar uw digitale Verzekeringsmap en voegt daar de dekking toe aan uw Reisverzekering.

Nog geen Reisverzekering? Sluit ‘m dan direct af en kies voor de Annuleringsverzekering als extra dekking. Zo geregeld toch? Bij ons regelt u alles zelf online. Niet alleen het afsluiten, maar ook het opzeggen regelt u met een paar klikken.