Reisverzekering inclusief wintersportdekking

Wintersport­dekking

In volle vaart van de zwarte piste sjezen of vooral après-skiën? Met de Reisverzekering van InShared met wintersportdekking bent u standaard verzekerd voor uw wintersportavonturen. Ski’s aan en gaan!

Reisverzekering met wintersportdekking

Hoe leuk wintersport ook is, het is helaas niet zonder risico’s. Vaak genoeg eindigt een vakantie in de sneeuw met een been in het gips of een arm uit de kom. En dan hebben we het nog niet eens over pech onderweg of het kwijtraken van uw kostbare bagage. Kiest u voor de Reisverzekering van InShared, dan hoeft u geen speciale dekking af te sluiten voor uw wintersportvakanties. Onze Reisverzekering heeft namelijk standaard een wintersportdekking. Zo kunt u zonder zorgen van uw vakantie in de sneeuw genieten!

Waarvoor ben ik verzekerd met de Reisverzekering van InShared?

Klinkt onze Reisverzekering met wintersportdekking als muziek in uw oren? Kijk dan hieronder of een verzekering met Europadekking of Werelddekking beter bij u past. U bent dan voor het volgende verzekerd:

Hulpverlening bij ziekte, ongeval of overlijden op reis
Bagage zoals zonnebril, camera en sportuitrusting
4 maanden op reis (120 reisdagen)
Recreatieve overnachting(en) binnen Nederland
Wintersport en onderwatersport
Vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen
Noodzakelijk medische behandelingen (ook tandarts)
Kosten voor vervangend vervoer op reis in Europa
Annulering reis door ziekte, ongeval of overlijden
Valschade en diefstal mobiele telefoon, tablet en laptop
Reis­ver­zekering Europa
optioneel
optioneel
optioneel
Reis­ver­zekering Wereld
optioneel
optioneel
optioneel

Medische kosten meeverzekeren?

Blijkt een berg toch steiler dan gedacht en komt u ongelukkig terecht? Dan bent u meer dan blij dat u de aanvullende dekking Medische kosten op reis heeft afgesloten. Een wintersportdekking bij een zorgverzekering is namelijk niet standaard. Niet alle aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden hulp en vergoeding voor medische kosten in het buitenland. Daarom kunt u bij InShared als aanvulling op uw Reisverzekering ook medische kosten op reis verzekeren. Heeft u grote pech dat u een acute, noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan, dan zijn met deze verzekering alle kosten wereldwijd verzekerd. Het is wel belangrijk dat de behandeling noodzakelijk is en niet kan wachten tot terugkeer in Nederland. Eigenlijk heel logisch dus. En goed om te weten: er is een eigen risico van € 100.

Is een gipsvlucht ook meeverzekerd?

In de wintermaanden vliegen er vanuit de populaire wintersportgebieden veel gipsvluchten naar Nederland. Dit zijn speciale vluchten die worden ingezet om geblesseerde wintersporters veilig te vervoeren. Een gipsvlucht kan al snel duizenden euro’s kosten. Maar met onze Reisverzekering hoeft u zich over deze kosten geen zorgen te maken. Repatriëring is namelijk standaard onderdeel van de basisdekking. Moet u in het ziekenhuis blijven? Dan is de dekking Medische kosten een uitkomst. Denkt u dat u een gipsvlucht nodig heeft? Neem dan altijd eerst contact op met de alarmcentrale Eurocross ( +31 (0)71 364 17 62 ). Het is namelijk niet de bedoeling dat u zo’n vlucht op eigen houtje boekt.

Verzekerd bij pech onderweg

Rijden door de sneeuw is een flinke uitdaging. Niet alleen voor u, maar ook voor uw auto. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u daarom de aanvullende dekking Voertuighulp Europa afsluiten. Wij komen u dan 24/7 helpen als uw auto tijdens uw reis onverwacht uitvalt door pech. Dat geldt trouwens niet alleen voor uw auto, maar ook voor uw motor, boottrailer, zijspan, scooter en vouwwagen. Deze dekking is alleen geldig in Europa.

En is mijn bagage meeverzekerd?

Ja, met onze Reisverzekering met wintersportdekking is uw bagage standaard meeverzekerd. Gebeurt er iets met uw spiksplinternieuwe snowboard of uw favoriete skibroek? In dat geval vergoeden wij voor uw sportieve uitrusting maximaal € 1.250, met een eigen risico van € 100.

Wat als ik mijn wintersportvakantie moet annuleren?

U hoopt het natuurlijk niet, maar soms heeft u de pech dat u uw wintersportvakantie moet annuleren of eerder terug naar huis moet. Met onze Annuleringsdekking bent u hier gelukkig goed voor verzekerd. Dat scheelt een hoop geld én stress. Wij betalen voor de dagen waarop u niet op vakantie bent geweest en houden daarbij rekening met de grootte van uw gezin:

 • Voor een alleenstaande: tot € 2.000 per reis en maximaal € 5.000 per jaar
 • Voor een gezin zonder kinderen: tot € 4.000 per reis en maximaal € 10.000 per jaar
 • Voor een gezin met kinderen: tot € 6.000 per reis en maximaal € 15.000 per jaar

En een eigen risico? Daar hoeft u zich niet druk om te maken. Die is er namelijk niet bij de Annuleringsdekking van onze Reisverzekering met wintersportdekking.

Altijd verzekerd en geen opzegtermijn

Als u last-minute een vliegticket naar de sneeuw boekt of spontaan naar Winterberg gaat voor een dagje sneeuwpret, bent u met onze Reisverzekering met wintersportdekking gewoon verzekerd. En ook fijn: wij hebben geen opzegtermijn. U zit bij ons zelf aan de knoppen en kunt op ieder moment uw verzekering online beëindigen. U moet dan alleen wel zeker zijn dat u de komende tijd niet meer op reis gaat.

Veilig op wintersport – 3 tips

Met alleen onze Reisverzekering met wintersportdekking bent u er niet. Of u heelhuids en zonder schade weer thuiskomt, heeft u voor een groot deel ook zelf in de hand. Deze tips helpen daarbij:

 • Monteer winterbanden onder de auto. Winterbanden zijn geen overbodige luxe en in de meeste wintersportlanden zelfs verplicht. De inkepingen in winterbanden, de lamellen, zorgen voor grip bij het remmen en optrekken. Daarnaast hebben deze winterse banden een kortere remweg. De kans op schade is hierdoor kleiner
 • Leg sneeuwkettingen in de kofferbak. Ligt er een dik pak sneeuw? Dan zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Op besneeuwde en beijzelde wegen geven ze extra grip en veiligheid. Op sommige bergwegen zijn ze zelfs verplicht
 • Geef de auto een winterbeurt. Sneeuw, gladde wegen, strooizout en kou – voor de auto is het allemaal geen pretje. Krijgt uw auto een winterbeurt, dan wordt deze extra gecontroleerd op de zwakke plekken in de winter. Zoals de remmen, ruitenwissers, banden, accu en sloten

Verzekering wintersportdekking afsluiten bij InShared?

Naast die standaard wintersportdekking, heeft onze Reisverzekering nog meer voordelen:

 • 24/7 snelle hulp
 • Ruime dekking voor Reisverzekering (basisdekking)
 • Ruime annuleringsvoorwaarden
 • Extra dekking Voertuighulp Europa
 • Aanvullende dekking voor Medische kosten

En, overtuigd? Bereken dan nu uw premie. Dat is zo gepiept.