Wintersport dekking bij InShared

Wintersport dekking

In volle vaart van de zwarte piste sjezen of vooral après-skiën? Met de Reisverzekering van InShared bent u standaard verzekerd voor uw wintersportavonturen. Ski’s aan en gaan!

Reisverzekering met wintersportdekking

Hoe leuk wintersport ook is, het is helaas niet zonder risico’s. Vaak genoeg eindigt een vakantie in de sneeuw met een been in het gips of een arm uit de kom. En dan hebben we het nog niet eens over pech onderweg of het kwijtraken van uw kostbare bagage. Kiest u voor de Reisverzekering van InShared, dan hoeft u geen speciale dekking af te sluiten voor uw wintersportvakanties. Onze Reisverzekering heeft namelijk standaard een wintersportdekking. Zo kunt u zonder zorgen van uw vakantie in de sneeuw genieten!

Waarvoor ben ik verzekerd met de Reisverzekering van InShared?

Bij het afsluiten van onze Reisverzekering kunt u kiezen voor een verzekering met Europa- of Werelddekking. U bent dan voor het volgende verzekerd:

Dekkingen ReisverzekeringReisverzekering EuropaReisverzekering Wereld
Hulpverlening bij ziekte, ongeval of overlijden op reis
Bagage zoals zonnebril, camera en sportuitrusting
4 maanden op reis (120 reisdagen)
Recreatieve overnachting(en) binnen Nederland
Wintersport en onderwatersport
Vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen
Noodzakelijk medische behandelingen (ook tandarts)optioneeloptioneel
Kosten voor vervangend vervoer op reis in Europaoptioneeloptioneel
Annulering reis door ziekte, ongeval of overlijdenoptioneeloptioneel
Valschade en diefstal mobiele telefoon, tablet en laptop
Premie berekenen Premie berekenen

Medische kosten meeverzekeren?

Blijkt een berg toch steiler dan gedacht en komt u ongelukkig terecht? Dan bent u meer dan blij dat u de aanvullende dekking Medische kosten op reis heeft afgesloten. Niet alle aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden namelijk hulp en vergoeding voor medische kosten in het buitenland. Daarom kunt u bij InShared als aanvulling op uw Reisverzekering ook medische kosten op reis verzekeren. Heeft u dan de grote pech dat u een acute, noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan, dan zijn met deze verzekering alle kosten wereldwijd verzekerd. Het is wel belangrijk dat de behandeling noodzakelijk is en niet kan wachten tot terugkeer in Nederland én dat u er alles aan heeft gedaan om het te voorkomen. Eigenlijk heel logisch dus.

Is een gipsvlucht ook meeverzekerd?

In de wintermaanden vliegen er vanuit de populaire wintersportgebieden veel gipsvluchten naar Nederland. Dit zijn speciale vluchten die worden ingezet om geblesseerde wintersporters veilig te vervoeren. Een gipsvlucht kan al snel duizenden euro’s kosten. Als u de dekking Medische kosten heeft afgesloten, hoeft u zich over deze kosten niet druk te maken. Denkt u dat u een gipsvlucht nodig heeft? Neem dan altijd eerst contact op met de alarmcentrale Eurocross (+31(0)71-364 17 62). Het is namelijk niet de bedoeling dat u zo’n vlucht op eigen houtje boekt.

Verzekerd bij pech onderweg

Rijden door de sneeuw is een flinke uitdaging. Niet alleen voor u, maar ook voor uw auto. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u daarom de aanvullende dekking Voertuighulp Europa afsluiten. Wij komen u dan 24/7 helpen als uw auto tijdens uw reis onverwacht uitvalt door pech. Dat geldt trouwens niet alleen voor uw auto, maar ook voor uw motor, boottrailer, zijspan, scooter en vouwwagen. Deze dekking is alleen geldig in Europa.

En is mijn bagage meeverzekerd?

Ja, met onze Reisverzekering is uw bagage standaard meeverzekerd. Ook wanneer u op wintersport gaat. Gebeurt er iets met uw spiksplinternieuwe snowboard of uw favoriete skibroek? In dat geval vergoeden wij voor uw sportieve uitrusting maximaal €1.250. Goed om te weten: bij schade moet u de eerste €100 zelf betalen.

Wat als ik mijn wintersportvakantie moet annuleren?

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan zijn dat u uw wintersportvakantie moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken. Met onze Annuleringsdekking bent u hier gelukkig goed voor verzekerd. Dat scheelt een hoop geld én stress. Wij betalen voor de dagen waarop u niet op vakantie bent geweest en houden daarbij rekening met de grootte van uw gezin:

 • Voor een alleenstaande: tot €2.000,- per reis en maximaal €5.000 per jaar
 • Voor een gezin zonder kinderen: tot €4.000,- per reis en maximaal €10.000,- per jaar
 • Voor een gezin met kinderen: tot €6.000,- per reis en maximaal €15.000,- per jaar

En een eigen risico? Daar hoeft u zich niet druk om te maken. Die is er namelijk niet bij onze Annuleringsdekking.

Altijd verzekerd en geen opzegtermijn

Als u last-minute een vliegticket naar de sneeuw boekt of spontaan naar Winterberg gaat voor een dagje sneeuwpret, bent u met onze Reisverzekering gewoon verzekerd. En ook fijn: wij hebben geen opzegtermijn. U zit bij ons zelf aan de knoppen en kunt op ieder moment uw verzekering online beëindigen. U moet dan alleen wel zeker zijn dat u de komende tijd niet meer op reis gaat.

Veilig op wintersport – 3 tips

Of u heelhuids en zonder schade weer thuiskomt, heeft u voor een deel zelf in de hand. Met deze tips komt u veilig op uw wintersportbestemming:

 • Monteer winterbanden onder de auto. Winterbanden zijn geen overbodige luxe en in de meeste wintersportlanden zelfs verplicht. De inkepingen in winterbanden, de lamellen, zorgen voor grip bij het remmen en optrekken. Daarnaast hebben deze winterse banden een kortere remweg. De kans op schade is hierdoor kleiner
 • Leg sneeuwkettingen in de kofferbak. Ligt er een dik pak sneeuw? Dan zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Op besneeuwde en beijzelde wegen geven ze extra grip en veiligheid. Op sommige bergwegen zijn ze zelfs verplicht
 • Geef de auto een winterbeurt . Sneeuw, gladde wegen, strooizout en kou – voor de auto is het allemaal geen pretje. Krijgt uw auto een winterbeurt, dan wordt hij extra gecontroleerd op de zwakke plekken in de winter. Zoals de remmen, ruitenwissers, banden, accu en sloten

Een reisverzekering afsluiten bij InShared?

Naast die standaard wintersportdekking, heeft onze Reisverzekering nog meer voordelen:

 • 24/7 snelle hulp
 • Ruime dekking voor Reisverzekering (basisdekking)
 • Ruime annuleringsvoorwaarden
 • Extra dekking Voertuighulp Europa
 • Aanvullende dekking voor Medische kosten

En, overtuigd? Bereken dan nu uw premie. Dat is zo gepiept.

Bereken nu uw premie