Kosten

Wat kost een annuleringsverzekering?

Voordat u een annuleringsverzekering afsluit, wilt u natuurlijk weten wat deze verzekering kost. Het berekenen van uw maandelijkse premie is bij ons een fluitje van een cent. Wij vertellen precies hoe u dat doet.

Kosten annuleringsverzekering

De prijs van een annuleringsverzekering verschilt flink per verzekeraar. Bent u op zoek naar een goedkope verzekering? Bereken dan bij verschillende verzekeraars de maandelijkse premie, dat maakt het vergelijken makkelijker. Wat onze verzekering kost, kunt u hier vrijblijvend berekenen. Zo bent u op de hoogte van onze Annuleringsverzekering kosten. Wel kunnen we alvast verklappen dat we 1 van de goedkoopste verzekeraars zijn.

Meer dan de premie

Natuurlijk is de premie van een verzekering belangrijk, maar staar u er niet blind op. Hou bij het kiezen van een annuleringsverzekering ook hiermee rekening:

Het verzekerde bedrag

Het bedrag waarvoor u verzekerd bent bij schade is belangrijk. Er is namelijk weinig zo vervelend als bij schade erachter komen dat uw verzekering de kosten niet dekt. Even checken dus.

Wij betalen bij een annulering of voor de dagen waarop u niet op vakantie bent geweest:

  • Voor een alleenstaande: tot € 2.000 per reis en maximaal € 5.000 per jaar
  • Voor een gezin zonder kinderen: tot € 4.000 per reis en maximaal € 10.000 per jaar
  • Voor een gezin met kinderen: tot € 6.000 per reis en maximaal € 15.000 per jaar

Wereldwijd of Europa

Bent u van plan de hele wereld te ontdekken of vindt u Europa al avontuurlijk genoeg? Bij sommige verzekeraars (zoals InShared) kunt u kiezen tussen een Europa- of wereldwijde dekking.

Kortlopende of doorlopende verzekering

Met een kortlopende annuleringsverzekering bent u alleen verzekerd voor de duur van de reis. Stel dat u 2 weken naar de Spaanse zon gaat, dan bent u voor deze weken verzekerd. Kiest u voor een doorlopende verzekering dan bent u – zoals de naam al zegt – doorlopend verzekerd. Ideaal als u graag spontaan weggaat én u hoeft niet bij het boeken van elke reis het afsluiten van een verzekering op uw checklist te zetten. Kijk bij het afsluiten van een annuleringsverzekering of deze kortlopend of doorlopend is. U krijgt dan ook meteen antwoord op de vraag: ‘Wat kost een doorlopende annuleringsverzekering?’.

Wel of geen eigen risico

Met een eigen risico moet u een deel van het schadebedrag zelf betalen. Heeft u geen zin in deze extra kosten bij schade? Zoek dan naar een verzekeraar zonder eigen risico.

Schademelden

Niemand zit op gedoe te wachten. Zeker niet bij het melden van schade. Kijk daarom voordat u een verzekering afsluit of het snor zit met de schadeafdeling. Zijn klanten tevreden over het afhandelen van schade? En is er een alarmnummer die u kunt bellen bij acute noodsituaties? Iets om uit te zoeken. Hoe het werkt en hoe tevreden klanten zijn bij InShared, leest u hier.

Dagelijks opzegbaar

In een opzegtermijn heeft u waarschijnlijk geen zin. Gelukkig zijn er steeds meer verzekeraars waarbij u uw verzekering op ieder moment zelf online kunt beëindigen. InShared is zo’n verzekeraar. En ook fijn: bij ons kunt u uw verzekering dagelijks afsluiten en wijzigen. Net zo handig!