Annuleringsverzekering vergelijken

Annuleringsverzekering vergelijken

Wilt u de beste van de beste annuleringsverzekering? Dan is het een goed idee om verschillende annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Waar u bij het vergelijken op moet letten, leest u hier.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking als uw reis niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken. Heel fijn, want het leven zit vol aangename en onaangename verrassingen. Van een sterfgeval in de familie tot een lang gewenste zwangerschap. Met een annuleringverzekering bent u voor deze onverwachte situaties verzekerd.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van annuleringsverzekeringen?

Het vergelijken van annuleringsverzekeringen is zo gepiept als u hiermee rekening houdt:

De premie

Bent u op zoek naar de goedkoopste annuleringsverzekering? Dan is het een goed idee om de premie van verschillende annuleringsverzekeringen te berekenen. U weet dan snel waar u de hoofdprijs betaalt en waar u voor een prikkie een verzekering heeft. Tipje van de sluier: InShared staat bekend als 1 van de goedkoopste reisverzekeringen.

Voor welk bedrag u verzekerd bent

Voordat u een annuleringsverzekering afsluit, is het slim om te kijken voor welk bedrag u verzekerd bent. Natuurlijk hangt dit af van de gezinssamenstelling die u heeft opgegeven. Zo is het bedrag hoger bij een gezin met kinderen dan bij een alleenstaande zonder kinderen. Wel verschillen deze bedragen soms flink per verzekeraar.

Wij betalen bij een annulering of voor de dagen waarop u niet op vakantie bent geweest:

  • Voor een alleenstaande: tot € 2.000 per reis en maximaal € 5.000 per jaar
  • Voor een gezin zonder kinderen: tot € 4.000 per reis en maximaal € 10.000 per jaar
  • Voor een gezin met kinderen: tot € 6.000 per reis en maximaal € 15.000 per jaar

En een eigen risico? Geen zorgen. Die is er niet bij de Annuleringsdekking van onze Reisverzekering.

Wereldwijd of Europa

Voor de globetrotters onder ons is het belangrijk dat de annuleringsverzekering overal ter wereld geldt. Sommige verzekeraars maken onderscheid tussen een Europa- of wereldwijde dekking. Iets om voor het afsluiten van een verzekering even te checken.

Kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Maar gaat u graag spontaan een weekendje weg? Dan moet het op tijd afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering altijd op uw to-do lijst staan. Dat is niet nodig met een doorlopende verzekering, want dan bent u automatisch verzekerd voor alle reizen. Een kortlopende annuleringsverzekering vergelijken is zo niet nodig en houdt u tijd over voor het uitzoeken van een leuk hotel of goed restaurant.

Wel of geen eigen risico?

Het verschilt per verzekeraar of u een deel van het schadebedrag zelf moet betalen: het eigen risico. Gaat u een annuleringsverzekering vergelijken? Vergeet dan niet te kijken of er een eigen risico is.

Schademelden

Als er iets is waar u geen zin in heeft bij schade, dan is het wel in gedoe. Kijk daarom of klanten tevreden zijn over het afhandelen van schade. Check ook of u de schade online kunt melden en of er een alarmnummer is bij acute noodsituaties. Bij InShared doen we allebei: schades zonder nood meldt u makkelijk online, in geval van nood kunt u 24/7 onze alarmcentrale bellen. En daar zijn onze klanten heel tevreden over!

Makkelijk opzegbaar

Duik in de kleine lettertjes van uw potentiële verzekering om erachter te komen of de annuleringsverzekering makkelijk opzegbaar is. Bij sommige verzekeraars is er een opzegtermijn. Dat vinden wij trouwens best ouderwets, dus bij InShared kunt u zelf dagelijks uw verzekering afsluiten, wijzigen of opzeggen.