Repatriëring

Repatriëring

Natuurlijk gaat u niet op reis met het idee dat repatriëring nodig is. Toch is het belangrijk om hier bij stil te staan. Want gebeurt er toch iets waardoor u terug naar huis moet, dan wilt u weten of repatriëring binnen de reisverzekering valt. De belangrijkste zaken zetten we voor u op een rijtje, zodat u daarna lekker van uw vakantie kunt genieten.

Wat is repatriëring?

Stel, u breekt uw been tijdens een wintersportvakantie en kan daardoor niet met de auto terug. Of u krijgt een hartaanval en mag daardoor niet zomaar in een vliegtuig stappen. U moet dan op een speciale manier naar huis komen en dat noemen we repatriëring. Bij zo’n reis komt er een hoop kijken, want er is vaak medische hulp nodig. Denk aan extra zuurstof of zorgverleners die u helpen tijdens de rit naar huis. Dat kan voor een flinke rekening zorgen. Het is dan wel fijn dat u zich daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken.

Wanneer is repatriëring nodig?

Of u nu gek bent op wintersport of niet, u heeft vast wel gehoord van een gipsvlucht. Dat is een bekend voorbeeld van repatriëring bij ziekte of ongeval. Maar u wordt ook gerepatrieerd als u of uw reisgenoot ernstig ziek wordt of in het ergste geval komt te overlijden. Sla daarom niet alleen de contactgegevens van uw reisverzekeraar op in uw mobiel, maar geef die ook door aan de thuisblijvers. Gebeurt er dan iets onverwachts tijdens uw vakantie, dan kan er gelijk contact opgenomen worden. Heeft u een Reisverzekering bij InShared? Dan kunt u onze alarmcentrale 24/7 bereiken in noodsituaties, waar u ook bent op +31 (0)71 364 17 62 .

Ben ik verzekerd voor repatriëring?

Met onze Reisverzekering (basisdekking) bent u verzekerd voor repatriëring. Onze alarmcentrale regelt voor u de terugreis en wij betalen de kosten. En omdat zulke situaties al vervelend genoeg zijn, hoeft u geen eigen risico te betalen.

Extra zekerheid met onze dekkingen

Met de basisdekking bent u dus verzekerd voor repatriëring. Maar wat als u in het buitenland al geneeskundige zorg nodig heeft? Of als u uw auto heeft moeten laten achterlaten bij uw vakantiehuis? Dan is wat extra zekerheid wel fijn. Onze aanvullende dekkingen Medische kosten, Voertuighulp Europa en Annulering hebben we daarom voor u op een rij gezet:

Medische kosten op reis

Lang niet alle aanvullende zorgverzekeringen vergoeden medische kosten in het buitenland. Dan is de dekking Medische kosten een uitkomst. Zo bent u onder andere verzekerd voor de kosten van artsenbezoek, behandelingen, onderzoeken, medicijnen en hulpmiddelen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de rekening, maar kunt zich volop richten op uw herstel.

Voertuighulp Europa

Lekker dan, bent u aan het rijden door Europa, valt uw voertuig uit. Of kunt u zelf niet meer verder rijden. Dan bent u meer dan blij met de dekking Voertuighulp Europa. Zo blijft uw voertuig niet eenzaam langs de kant van de weg als er iets mis is gegaan. Wij repatriëren uw voertuig namelijk. U bent verder met deze dekking onder andere verzekerd voor vervangend vervoer en vervoer van het voertuig naar de dichtstbijzijnde garage. Ook fijn: er is geen eigen risico.

Annuleringsverzekering

Natuurlijk is het belangrijk om tijdens uw vakantie goed verzekerd te zijn, maar de kans bestaat ook dat u helemaal niet aan de reis begint. Zoals een familielid dat ernstig ziek wordt, er ontstaat flinke schade aan uw huis of uw auto wordt voor vertrek gestolen. Dan heeft u wel iets anders aan uw hoofd. Met onze Annuleringsverzekering kunt u dan uw reis annuleren zonder daar bovenop torenhoge rekeningen te krijgen