Globetrotter

Wereldreisverzekering

Of u nu een doorgewinterde globetrotter bent of voor het eerst een wereldreis gaat maken: een goede reisverzekering is onmisbaar. Een passende wereldreisverzekering afsluiten is dus van een belangrijke klus om te klaren. Maar waar moet u op letten? Wij helpen een handje.

Reisverzekering voor wereldreis afsluiten

Een wereldreis voorbereiden is leuk, maar kost ook veel tijd. Tickets boeken, hotels uitpluizen, visa aanvragen, vaccinaties halen en nog zoveel meer. Het afsluiten van een reisverzekering zal dus niet bovenaan de checklist staan van veel mensen. Maar toch is het de moeite waard om goed te gaan zitten voor het zoeken van een globetrotter reisverzekering. Niet elke standaard reisverzekering is namelijk geschikt voor een wereldreis.

Waar moet ik op letten?

Misschien gaat u op reis met een organisatie die alles tot in detail heeft vastgelegd of bent u juist op zoek naar een reisverzekering voor backpacken: de ene wereldreis is de andere niet. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met deze punten.

Reisduur

Weet u al wanneer u terug naar huis gaat of is dat een gevalletje “zien we later wel”? Bij de meeste reisverzekeringen is er namelijk een maximaal aantal reisdagen. En daar zit een flink verschil in. Het schommelt tussen 60 aaneengesloten reisdagen tot 365 dagen. Goed om vooraf even de voorwaarden uit te pluizen dus. Bij de Reisverzekering van InShared bent u standaard 120 reisdagen verzekerd.

Aan het werk

Iedereen is het er wel over eens: een wereldreis heeft een flink prijskaartje. Niet gek dus dat veel globetrotters tijdens hun reis een bijbaantje regelen. Met dat extra geld op zak kunnen er toch een hoop leuke dingen gedaan worden. Maar met zo’n bijbaan ligt een ongeluk wel eerder in het verschiet. Een standaard reisverzekering is daar niet op ingericht. Het kan dat er geen dekking is voor werken tijdens uw reis of dat u extra premie moet betalen. Bent u van plan om tijdens uw wereldreis bij te klussen? Check dan ook bij uw zorgverzekering hoe die hier tegenaan kijkt.

Gevaarlijke sporten

Bungeejumpen, skydiven, wildwatervaren: krijgt u het Spaans benauwd of kunt u niet wachten om de adrenaline te voelen? Verzekeraars kijken hier ook verschillend tegen aan. Het is namelijk niet bepaald hetzelfde als languit op het strand liggen. Bij InShared snappen we dat u het avontuur wilt opzoeken. Een aantal gevaarlijke sporten zijn standaard verzekerd, als er maar goede begeleiding is van betaalde deskundigen. In de voorwaarden leest u welke sporten we wel en niet verzekeren.

Globetrotter reisverzekering

Wat de beste reisverzekering is voor uw wereldreis, ligt helemaal aan uw plannen. Gaat u maximaal 120 dagen op reis, gaat u niet bijklussen op vakantie en heeft u al een bungeejump geboekt? Dan past de Reisverzekering van InShared prima bij uw wereldreis. We hebben geen speciale wereldreisverzekering, maar een gewoon goede Reisverzekering met basisdekking en Werelddekking.