Waarom reisverzekering afsluiten bij InShared

Waarom reisverzekering?

Een weekendje Texel, met de caravan naar Frankrijk of een rondreis door Amerika? Een reisverzekering is altijd onmisbaar. Wij vertellen graag waarom iedereen deze verzekering nodig heeft.

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Vakantie hoort de meest zorgeloze tijd van het jaar te zijn. Tijd bestaat niet, to do lists bestaan niet en stress bestaat al helemaal niet. Maar laten we eerlijk zijn: op die idyllische camping in Italië, in dat luxe hotel in Zuid-Afrika of in die knusse camper in de middle of nowhere zit een ongeluk nog steeds in een klein hoekje. Denk aan een vervelende insectenbeet, een klapband terwijl u door de bergen rijdt of een reis die u eerder moet afbreken omdat een familielid plotseling is overleden. Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat er iets vervelends gebeurt tijdens uw vakantie, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Met de Reisverzekering van InShared weet u zeker dat u goed verzekerd bent voor de risico’s die u niet kunt of wilt dragen. Of u nu spontaan een weekendje naar Antwerpen gaat of na maanden sparen in het vliegtuig naar Indonesië stapt. Zo hoeft u zich niet druk te maken, maar kunt u gewoon lekker genieten. Wel zo’n fijn idee toch?

Voor wie is onze Reisverzekering?

Onze Reisverzekering is voor iedereen. Voor de globetrotters die de hele wereld willen zien, de huismussen die liever in eigen land blijven en voor alle reizigers daar tussenin. Omdat iedereen zijn vakantie anders invult, hebben wij daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo zijn risico’s bij (diep)zee duiken en wintersporten standaard bij ons meeverzekerd. En ook met 65-plussers en samengestelde gezinnen houden wij extra rekening.

Ben ik overal ter wereld verzekerd?

Sluit u onze standaard Reisverzekering (basisdekking) af, dan bent u automatisch verzekerd in Europa. Gaat de reis naar een plek buiten Europa, dan kunt onze Werelddekking afsluiten. Twijfelt u of u deze dekking nodig heeft? Geen punt! U kunt hem ook later nog aan uw verzekering toevoegen.

Waar ben ik met de Reisverzekering voor verzekerd?

Hieronder kunt u precies zien welke Reisverzekering het beste bij u past.

Dekkingen ReisverzekeringReisverzekering EuropaReisverzekering Wereld
Hulpverlening bij ziekte, ongeval of overlijden op reis
Bagage zoals zonnebril, camera en sportuitrusting
4 maanden op reis (120 reisdagen)
Recreatieve overnachting(en) binnen Nederland
Wintersport en onderwatersport
Vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen
Noodzakelijk medische behandelingen (ook tandarts)optioneeloptioneel
Kosten voor vervangend vervoer op reis in Europaoptioneeloptioneel
Annulering reis door ziekte, ongeval of overlijdenoptioneeloptioneel
Valschade en diefstal mobiele telefoon, tablet en laptop
Premie berekenenPremie berekenen

Extra veiligheid met onze dekkingen

Wilt u een snufje extra veiligheid? Dat kan met onze aanvullende dekkingen voor Annulering, Medische kosten en Voertuighulp Europa.

Annuleringsverzekering

Het is niet leuk om bij stil te staan, maar er zijn tig scenario’s te bedenken waardoor u de reis moet annuleren of eerder terug moet. Zoals een echtscheiding, een auto die voor vertrek wordt gestolen, een ernstig ziek familielid of flinke schade aan uw huis. Voor een paar euro extra per maand sluit u onze Annuleringsverzekering af. Reist u alleen, dan krijgt u maximaal €2.000 per reis. Voor een gezin maximaal €6.000. Over een eigen risico hoeft u zich niet druk te maken, die is er bij deze dekking niet.

Medische kosten op reis

Voor alle medische kosten op reis kunt u zich verzekeren. Verstandig, want lang niet alle aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden hulp en vergoedingen voor medische kosten in het buitenland. Met deze dekking weet u zeker dat het wel snor zit. U bent onder andere verzekerd voor de kosten van artsenbezoek en noodzakelijk vervoer, behandelingen en onderzoeken, medicijnen en hulpmiddelen. Ook aan uw tanden hebben we gedacht: voor tandheelkundige kosten bent u tot €750 verzekerd. Het eigen risico is €100. Controleer het zelf nog wel even bij uw zorgverzekeraar, want het is natuurlijk zonde om dubbel verzekerd te zijn.

Voertuighulp Europa

Aiii, pech onderweg? Als uw vervoermiddel tijdens uw reis in het buitenland onverwacht uitvalt, bent u meer dan blij met de dekking Voertuighulp Europa. Wij komen u dan 24/7 snel helpen. U bent onder andere verzekerd voor vervangend vervoer, vervoer van het voertuig naar de dichtstbijzijnde garage en naar Nederland. Ook fijn: er is geen eigen risico.

Gaat de Reisverzekering meteen in?

Bij ons kunt u op ieder moment een verzekering afsluiten en opzeggen. Een opzegtermijn vinden wij onnodig en ouderwets. Sluit u vlak voordat u op reis gaat onze Reisverzekering af? Dan bent u gewoon verzekerd. Houd er wel rekening mee dat de Annuleringsdekking alleen van toepassing is op gebeurtenissen waarvan u nog niet op de hoogte was toen u de reis heeft geboekt en bij het afsluiten van de dekking. Om goed verzekerd te zijn, moet u de dekking dus binnen 7 dagen na het boeken van de reis in laten gaan.

Heeft u nog een reisverzekering bij een andere verzekeraar? Dan komt onze Overstaphulp als geroepen. Wij helpen u graag bij het maken van een opzegbrief.

En is mijn bagage ook verzekerd?

Ja, u bent verzekerd als er tijdens uw reis iets met uw bagage of reisdocumenten gebeurt, en als dat u geld kost. Hier hoeft u geen aparte dekking voor af te sluiten. Dit geldt trouwens alleen voor verlies, diefstal of beschadiging. Uw zonnebril, camera en sportuitrusting zijn ook gewoon meeverzekerd.

Voorkom inbraak als u op vakantie bent – 4 tips

Als u op vakantie bent, is het voor inbrekers de uitgelezen kans om in uw huis te snuffelen. Omdat schade voorkomen altijd beter is dan genezen, geven wij tips om inbraak te voorkomen:

  1. Vul het adreslabel niet volledig in. Hangt er een adreslabel aan uw koffer of tas? Schrijf dan alleen uw naam en telefoonnummer op. Inbrekers zijn zo slim om inspiratie op te doen op een vliegveld. Ze pennen het adres over en slaan vervolgens hun slag
  2. Deel vakantiefoto’s niet meteen op social media. Door vakantiekiekjes op Facebook, Instagram en Twitter te delen, zegt u tegen potentiële inbrekers dat de kust veilig is. Deel deze foto’s pas als u weer lang en breed thuis bent en vertel alleen aan intimi wanneer u op reis gaat
  3. Ruim uw huis niet te netjes op. Als het lijkt alsof u gewoon thuis bent, blijven inbrekers eerder op afstand. Laat uw schoenen dus gewoon naast de bank staan en de koffiekopjes op tafel
  4. Laad de caravan niet voor uw huis in. Een duidelijker signaal dat u op vakantie gaat, kunt u inbrekers niet geven. Zet de caravan daarom liever op een algemene parkeerplaats en loop een paar keer extra heen en weer

Meer slimme tips? Die leest u hier.

Vandaag nog een Reisverzekering afsluiten?

En, bent u overtuigd? Sluit dan vandaag nog onze Reisverzekering af. De voordelen op een rij:

  • 24/7 snelle hulp
  • Ruime dekking voor Reisverzekering (basisdekking)
  • Ruime annuleringsvoorwaarden
  • Extra dekking Voertuighulp Europa
  • Aanvullende dekking voor Medische kosten

bereken uw premie