De Reisverzekering voor duikers

De Reisverzekering voor duikers

Ieder avontuur heeft risico’s, ook onderwatersporten zoals duiken met zuurstofflessen. Maar dat houdt het leven juist spannend. Onze Reisverzekering heeft standaard een aantal voorwaarden die erg interessant zijn voor duikers. Zodat u zonder zorgen de onderwaterwereld kunt verkennen.

Waarom is onze Reisverzekering extra interessant voor (diepzee)duikers?

Hoe mooi een sprong in het diepe ook is, het is niet zonder gevaar. U wilt er misschien liever niet aan denken, maar onderkoeling, zuurstofvergiftiging, verdrinking, hypoxie en decompressieziekte, kunnen allemaal vervelende gevolgen zijn van deze mooie duiksport. Dit komt omdat ons lichaam het simpelweg niet gewend is om diep onder water te zijn. Daarom houdt de Reisverzekering van InShared speciaal rekening met duikers. Zodat u altijd goed verzekerd bent.

Verschil tussen de Reisverzekering voor duikers en een zorgverzekering

Hulp in nood (organisatie, bemiddeling en redding)
Annuleren of afbreken van de reis
Medische kosten als gevolg van bekende duikrisico’s, zoals zuurstofvergiftiging en onderkoeling
Medische behandeling in een ziekenhuis ter plaatse
de Reisverzekering voor duikers
Wereldwijd met de dekking Medische kosten
Zorgverzekering met basisdekking
Alleen in Europa
Alleen in Europa

Medische kosten duiken zijn meeverzekerd

Onze Reisverzekering kunt u uitbreiden met de dekking Medische kosten. Stel dat u tijdens uw reis een acute, noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan, dan zijn met deze verzekering alle kosten wereldwijd verzekerd. Mits deze behandeling noodzakelijk is en niet kan wachten tot terugkeer in Nederland en u er alles aan heeft gedaan om het te voorkomen.

Geldt de reisverzekering ook voor bekende risico’s van duiksport, zoals zuurstofvergiftiging

Ja, als u de dekking Medische Kosten heeft afgesloten bent u ook verzekerd voor bekende risico’s van duiksport. Denk hierbij aan kosten als gevolg van: zuurstofvergiftiging, onderkoeling, hypoxie, stikstofnarcose, bijna-verdrinking, barotrauma’s, decompressieziekte of het High Pressure Nervous Syndrome (HPNS). barotrauma’s?

Altijd hulp in nood met de Reisverzekering

Met de basisdekking van onze Reisverzekering zijn risico’s bij het duiken meeverzekerd. Mocht er tijdens het duiken dus iets gebeuren, dan vergoeden wij de kosten van Eurocross voor organisatie, bemiddeling en redding. Ook de kosten van bijvoorbeeld een decompressiekamer. U heeft dus altijd de beste hulp in geval van nood.

Geen aanvullende zorgverzekering, toch verzekerd

Als u geen aanvullende zorgverzekering heeft, dan is de dekking Medische kosten echt geen overbodige luxe. Heeft u wel een aanvullende verzekering, maar gaat u op vakantie buiten de EU? Dan is het afsluiten van een Medische kostenverzekering een goede optie. Zo worden op vakantie alle daadwerkelijke kosten vergoed, dus ook de kosten van een decompressiekamer.

En als ik mijn reis moet annuleren of afbreken?

Als er tijdens het duiken iets gebeurt waardoor u uw reis of vakantie vroegtijdig moet afbreken of later op de bestemming aankomt, heeft u met onze Annuleringsdekking recht op een vergoeding. Wij vergoeden voor niet gebruikte dagen en afhankelijk van uw gezinssamenstelling:

  • Voor een alleenstaande: tot €2.000,- per reis en maximaal €5.000 per jaar
  • Voor een alleenstaande: tot €2.000,- per reis en maximaal €5.000 per jaar
  • Voor een gezin zonder kinderen: tot €4.000,- per reis en maximaal €10.000,- per jaar
  • Voor een gezin met kinderen: tot €6.000,- per reis en maximaal €15.000,- per jaar

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een reisverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!